SallandWonen flink aan de slag in de regio

RAALTE – SallandWonen is momenteel op meerdere plekken bezig met het (ver)bouwen en/of renoveren van woningen. De woningcorporatie richt zich met name op de bouw van meer woningen die geschikt zijn voor een- en tweepersoonshuishoudens. SallandWonen maakt daarnaast ook bestaande woningen energiezuiniger en comfortabeler.

“Na de bouwvakvakantie gaat Aannemersbedrijf Valk verder met de verbouw van het voormalige kantoorpand ‘De Werfhorst’ in Raalte”, vertelt directeur-bestuurder Marijke Kool. “Daar komen veertien energieneutrale huurappartementen dicht bij winkels en andere voorzieningen. De appartementen zijn geschikt voor een- en tweepersoonshuishoudens van alle leeftijden. In oktober 2019 biedt SallandWonen de appartementen te huur aan via het woningaanbod op de website en facebook.”

Daarnaast gaat SallandWonen in Heeten, Broekland, Olst, Wijhe en in Raalte aan de slag om de zogenaamde ‘buitengewoonthuiswoningen’ te bouwen. Deze woningen worden gebouwd door aannemersbedrijf Valk. “Ze zijn zeer geschikt voor een- en tweepersoons huishoudens, zowel voor jongeren als voor ouderen, die langer zelfstandig thuis willen wonen”, vertelt Kool.

“Er is rekening gehouden met draaicirkels en het eventueel plaatsen van een traplift. Ook deze woningen worden energieneutraal en zonder aardgasaansluiting gebouwd. Op de begane grond is een ruime woonkamer met keuken te vinden en boven zijn er altijd twee slaapkamers en een badkamer. Deze nieuwbouwwoningen worden circa twee maanden voor de oplevering aangeboden via de website en facebook volgens het gebruikelijke aanbodsysteem van SallandWonen.”

Westdorp
In de wijk Westdorp in Raalte knapt SallandWonen ruim 190 woningen grondig op. De wijk is in drie deelgebieden onderverdeeld. In september start de aannemer Salverda Bouw met de verbouwing in het eerste deelgebied. De werkzaamheden van het laatste deelgebied eindigen in het voorjaar van 2021. “We isoleren de woningen en plaatsen zonnepanelen en soms vervangen we ook vloeren. Sommige huurders zullen gedurende een aantal weken naar een vervangende woonunit gaan. Het is even doorbijten, maar na de werkzaamheden hebben ze een comfortabele energiezuinige woning, bijna allemaal label A. Alle kleine en grote gebreken zijn dan ook verholpen.”

Naast al deze projecten zijn er ook veel nieuwbouw- en renovatieprojecten in voorbereiding. Volgend jaar komen er zes appartementen in het gemeentelijke monument waar nu het Wijhes Museum is gevestigd. Verder worden de twintig woningen aan de Olsterkampweg in Olst vervangen voor minimaal hetzelfde aantal nieuwe woningen. Ook heeft SallandWonen plannen om samen met Bouwbedrijf Nikkels het oude fabrieksgebouw op het Abersonterrein in Olst te slopen. Na de sloop bouwt Nikkels hier 66 woningen, waarvan twintig sociale huurwoningen.

Zie verder staging2.sallandwonen.nl/onze-projecten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.