Sallanders zetten avontuur op mountainbike voort: “One down, two to go!”

SALLAND – Afgelopen maart deden Maarten Rechterschot uit Holten en Marco Zomer uit Raalte mee aan de mountainbikewedstrijd Cape Epic in Zuid-Afrika. Meteen al smaakte dat naar meer. De twee staan voor nieuwe avonturen in Zwitserland en Nieuw-Zeeland.

Maarten en Marco hebben nu als doel om aan het eind van het jaar opgenomen te worden in het register van The Legends of the Epic. En dat is niet zo maar een register. Op dit moment is er slechts één Nederlander die dit heeft gehaald en tien mensen wereldwijd.

Om opgenomen te kunnen worden in dit register moet je aan het volgende voldoen: je rijdt binnen een jaar succesvol uit: de Cape Epic in Zuid Afrika, de Swiss Epic in Zwitserland en de Pioneer in Nieuw-Zeeland. De Cape Epic is afgelopen maart gerealiseerd en nu staan de mannen aan de vooravond van de Swiss Epic.

Hoogtemeters
Vanaf vandaag (dinsdag) gaat het gebeuren. In vijf dagen gaan Maarten en Marco in de Swiss Epic ruim 340 kilometer mountainbiken in de Zwitserse Alpen. Het venijn zit ook deze keer in de te overbruggen hoogtemeters. Bijna 12.000 hoogtemeters moeten overbrugd worden om komende zaterdag de ‘finisher’ medaille te mogen ontvangen. Wat de mannen zullen tegenkomen deze dagen, dat blijft gissen.

Maar dat het afzien wordt dat is zeker, zegt Marco Zomer. “In vergelijking met Maarten ben ik te lang en neem ik ook meer gewicht mee de bergen op. Maar we zullen naast het afzien ook onderweg getrakteerd worden op fantastische vergezichten en we komen over het parcours van de wereldbekerwedstrijd waar Mathieu van der Poel onlangs nog als winnaar over de finishstreep kwam.”

Weersverwachting
Wat het spannendst is voor de komende week is natuurlijk het weer. Hoe is de ondergrond, want als het veel gaat regenen, dan worden de afdalingen glad en dan ligt een ongeluk op de loer. De mannen weten dat het belangrijk is om goed voor elkaar te zorgen en ook op elkaar te letten. Het is namelijk verplicht om samen elke dag te starten en te finishen. “Gebeurt er iets onderweg, dan moeten we elkaar helpen”, weet Maarten. “We vertrouwen op onze mountainbikes dat ze ons elke dag goed en veilig naar de finishstreep brengen.”

Om zeker te zijn van een plek bij de Pioneer (een wedstrijd van zes dagen in Nieuw-Zeeland) hebben Marco en Maarten zich daarvoor al ingeschreven en zijn de vliegtickets hiervoor geboekt. Maar eerst de Swiss Epic succesvol finishen. Dat is waar Maarten en Marco de komende dagen voor gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.