Rick: Trachycarpus fortunei

Wij kochten een palmboom. Gewoon omdat het kan. Eigenlijk is het een Chinese Waaierpalm, oftewel de (ik pak het kaartje er even bij) Trachycarpus fortunei. Het wordt de hele week rotweer, maar wij zitten thuis in tropische sferen.

We kochten hem bij Intratuin. En even serieus, wat een fan-tas-ti-sche winkel is dat hè. Bij Action is het al knap om met lege handen de winkel te verlaten, maar als iemand dat ook lukt bij Intratuin, dan heb je voor eeuwig mijn respect. Ik wilde een zweefparasol kopen, een loungeset, een paar koikarpers, een enorme metalen vogel, een barbecue en een palmboom. Godzijdank kon ik me op tijd inhouden en werd het alleen die laatste.

Het vervoeren was een dingetje. We waren met ons vieren en ik heb geen Range Rover. Ik heb daar wel vaker last van. Iets kopen en pas bij de auto merken dat je een probleem hebt. 25 grote tegels van natuursteen bijvoorbeeld. Die passen er op zich prima in, maar de achterbumper schuurt wel over de weg. Een palmboom bleek ook in categorie ‘het-kan-op-zich-wel-maar…’ te vallen.

Voor iedereen die nog eens met het gezin een palmboom gaat kopen, volgt hier de oplossing van de puzzel: zet kind 1 voorin. Klap een deel van de achterbank neer. Zet vrouw en kind 2 op het andere deel van de achterbank. Schuif de palmboom voorzichtig in de auto. Heeft kind 1 de palmbladeren dan niet in zijn nek? Jazeker. Zitten vrouw en kind 2 dan niet heel krap? Zeker weten. Heb je bij ieder stoplicht het gevoel dat mensen je uitlachen? Ook dat.

Maar het mooiste is: wie het laatst lacht, lacht het best. Want het is rotweer, ik heb geen vakantie en toch waan ik me op Curaçao. Leve de Trachycarpus fortunei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.