Rick: Adults only

Ze zijn sterk in opkomst: de adults only vakanties. Mijn vrouw en ik boeken ze al jaren. Dat is begonnen toen een snotaap van een jaar of zes een bommetje deed in ons bubbelbad op Lanzarote. We hadden net een romantisch momentje. Twee tellen later kwamen zijn vriendjes er ook bij. Eentje had zelfs een opblaasflamingo.

Na hotels hebben nu ook campings ontdekt dat er een grote markt is voor vakanties zonder kinderen. Ideaal voor opa’s en oma’s. Thuis passen ze op de kinderen. Op vakantie willen ze gewoon een boek lezen. In een Hartman tuinstoel onder de luifel. In de verte horen ze een koe loeien. Een merel in de boom fluit een vrolijk deuntje mee. Maar dat is het dan ook. Verder is er stilte. Rust.

Ik snap het succes. Het is ook terecht. Wij volwassenen hebben recht op onze rustmomentjes. Net als kinderen dat op school ook hebben. Als de hele klas geconcentreerd zit te werken, komen wij de boel ook niet verstoren. Dan gaan wij niet met een bal overgooien. Elkaars naam honderd keer roepen. Of ineens heel hard huilen. Wij kennen onze plaats in deze kidszone.

Adults only is big business. Behalve de vakantie zelf kun je ook tijdens de reis ernaartoe al genieten van je rust. Veel vliegmaatschappijen geven je voor een paar tientjes een plek in een kindvrije zone. Gaat mij persoonlijk wat ver. Ik zit graag vier uur naast een huilende baby. Des te meer geniet ik daarna van ons adults only hotel.

Maar het allermooiste van de adults only vakantie is natuurlijk de tijdelijkheid ervan. Na een week van totale rust is het mooi geweest. De batterij is weer vol en ik krijg ineens heel veel zin in een bommetje in het bubbelbad. Liefst met opblaasflamingo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.