Repair Café Olst tevreden over eerste jaar

OLST – Vrijdagmiddag 30 augustus van 13.00 tot 15.30 uur is er weer een Repair Café bij Goede Buren aan de H Droststraat in Olst. Al lukt het niet altijd om een apparaat weer aan de praat te krijgen, een kansje wagen is zeker de moeite waard. Dit blijkt uit de resultaten over het eerste jaar. De werkgroep Repair Cafe is zeer tevreden over de bezoekcijfers; tijdens de elf bijeenkomsten werden in totaal 129 bezoekers geregistreerd.

51 procent van alle reparaties is succesvol afgesloten. Daarnaast was 16 procent half geslaagd, wat wil zeggen dat het defect gedeeltelijk werd verholpen of de bezoeker een advies heeft gekregen waarmee het defect verholpen kan worden. Dit is een goede score, zeker voor een eerste jaar. En natuurlijk is het doel om de score vast te houden en waar mogelijk te verbeteren.

Uit de ervaringen in het eerste jaar blijkt dat een apparaat vaak helemaal niet kapot is, maar alleen wat onderhoud nodig heeft. Een beetje schoonmaken en smeren van bewegende onderdelen doet wonderen.
Ook blijkt uit de ervaringen in het eerste jaar dat er apparaten zijn, die zo zijn gemaakt dat ze niet gerepareerd kunnen worden. Merken en typenummers van dergelijke apparaten worden geregistreerd door alle lokale Repair Cafés en doorgegeven aan de landelijke organisatie. Die gebruikt deze gegevens om fabrikanten ertoe te bewegen om repareerbare apparaten op de markt te brengen en losse onderdelen langer beschikbaar te houden.

Het Repair Café Olst kon opstarten dankzij een startsubsidie van de provincie Overijssel en een bijdrage van de plaatselijke Lions Club. Daarnaast dragen de bezoekers van het Repair Café financieel bij middels een vrijwillige bijdrage. Voor de komende jaren zijn er meer financiële middelen nodig om de vaste kosten voor onder andere huisvesting en gereedschap te dekken. Alle financiële steun en tips voor het vinden van financiële bronnen zijn welkom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.