Predikant Karolien Zwerver neemt afscheid van Raalte

RAALTE – Na een periode van ruim elf jaar neemt Ds Karolien Zwerver afscheid als predikant van de Protestantse Gemeente Raalte. Zij heeft een beroep aanvaard van de PKN in Dronten.

Afkomstig uit Friesland moest ze wel even wennen aan de Sallandse mentaliteit. ‘Joa’ kan ‘ja’ betekenen, maar net zo goed ‘Ik zal eens kiek’n’. Maar al gauw was ze geïntegreerd. Zij is voorstander van een kerk die midden in de maatschappij staat. “De kerk is er voor iedereen”, zegt ze. Dat bracht ze ook in de praktijk. Zo initieerde zij in december een escaperoom, waarbij de inwoners van Raalte op zoek moesten naar het kerstkind. Hierbij werkte ze samen met docenten en leerlingen van het Carmel College. Tijdens Stöppelhaene hanteerde zij samen met de pastoor en de burgemeester met verve de dorsvlegel.
Intern stimuleerde zij de totstandkoming van een nieuw en modern kerkblad in fullcolour waarbij de opmaak en de inhoud een kerk wilde uitstralen die oog heeft voor de wereld. Onlangs nog was er in de Plaskerk de expositie ‘Het mysterie van het leven’. Raalter kunstenaars gaven in woord en beeld hun visie op het leven.
Voor de leden van de kerk is er op 20 september een afsluitende bijeenkomst in het Annahuis die geheel in haar stijl in het teken zal staan van ‘ernst en jolijt’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.