Oud en Nieuw bij de Diekdaegen

WJHE – Wijhe maakt zich op voor de Wiejese Diekdaegen in een nieuwe vorm, de Diekdaegen 2.0. Vrijwilligers werken hard aan alle programmaonderdelen. Veel onderdelen krijgen een update, zijn van locatie gewisseld en er zijn nieuwe onderdelen toegevoegd. Gelukkig zijn ook oude en vertrouwde onderdelen gebleven. De kermis staat voor het eerst op het Van Dedemplein.

De Diekdaegen starten donderdag 5 september met een spetterende opening en een barbecue in Park Wijhezicht. Nieuw zijn de overdekte podia in de Langstraat. Dit betekent meerdere muziekstijlen op één avond. Het muziekprogramma in de tent is dit jaar gratis toegankelijk. Op vrijdag 6 september vermaken de kinderen zich ‘s middags tijdens het kinderprogramma in het park. De jeugd strijdt daar tegen elkaar tijdens de Leef! Zeskamp. Aan het begin van de avond nemen de bedrijven het tegen elkaar op. ’s Avond wordt het feest met Dave Roelvink en Ouwe Jongens Krentebrood in de tent en Jody Bernal en DJ’s op het Slingerplein. De wedstrijd Duitsland-Nederland is te zien op het Oranjeplein.

Natuurlijk blijft de rommelmarkt op zaterdag. Bezoek zeker het nieuwe festival Leven in de Brouwerij in Park Wijhezicht! Leven in de Brouwerij geeft een nieuwe muzikale sfeer aan de zaterdag met americana, blues en rock-’n-roll. Er zijn leuke stands, een pubquiz én er is graffiti in het park.

Op zaterdagavond klinkt in de tent classic rock met Breeze en het Slingerplein hult zich in zomerse sferen met het thema Beach Style Nineties. All About Eve maakt op het Oranjeplein een muzikale overgang naar de avond, waar Bad Shoes ’s avonds nog een stevige duit in het muzikale zakje doet. Nog niet gevonden wat je zocht? Ook ONS Plein biedt een leuk muzikaal aanbod.

Foodtrucks

Een dorpsfeest verbindt. Daarom is er op zondag 8 september een oecumenische kerkdienst in de tent, met als thema ‘Delen’. Verder kan men brommers kiek’n bij de brommertocht en solextour, brunchen in de tent en ’s middags loungen en happen bij Smaek in ’t Park, het festival dat dit jaar weer meer foodtrucks én een tof kinderprogramma heeft. Schurkenbiefstuk zorgt in het park voor een unieke sound en een vrolijk entertainmentprogramma.

’s Avonds gaat het feest nog één keer los op de diverse podia. Radio NL draait in de tent, The Bamigo’s sluiten af op het Oranjeplein en Mayor Lazarus knalt eruit op het Slingerplein.

Een volledig blokkenschema is te vinden op diekdaegen.nl.

Foto: Jos Groen Fotografie

1 REACTIE

  1. Tjonge wat origineel allemaal, lekker afkijken bij andere dorpfeesten en dan zeggen dat het allemaal 2.0 is. Typisch Wijhe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.