Open brief over onveiligheid N36 verstuurd naar minister

REGIO – Na opnieuw twee zware ongelukken op de onveilige N36 is het genoeg geweest. Dat vinden 53 verschillende partijen en organisaties uit zeven verschillende gemeenten, waaronder Twenterand en Hellendoorn. Zij hebben gezamenlijk een open brief verstuurd naar Minister Van Nieuwenhuizen. Met de brief willen zij een duidelijk signaal afgeven. “De N36 is onveilig en moet aangepakt!”

In de brief stellen de partijen dat het onverantwoord is om nog gebruik te maken van de weg. “Als vertegenwoordigers van alle inwoners rondom de N36, bij ons beter bekend als de ‘Dodenweg’, roepen wij u daarom op om op korte termijn te komen met een plan van aanpak om de N36 dusdanig veilig te maken dat het aantal (dodelijke) ongevallen drastisch zal afnemen“ staat in de brief te lezen.

“Het moet daarbij ook niet tot een plan blijven, maar de uitvoering dient daarbij ook voorrang te krijgen en zo snel mogelijk gepland en uitgevoerd te worden. U kunt niet verkopen dat een weg die door ontzettend veel mensen uit Oost en Noord Nederland gebruikt wordt, waar mensen zich onveilig voelen en ondanks eerder gedane aanpassingen nog steeds te veel ongevallen gebeuren niet de aandacht krijgt dat het verdient. Het is nu tijd om de N36 grondig aan te pakken zodat ‘onze’ inwoners weer met een veilig gevoel van huis kunnen vertrekken om ’s avonds ook weer veilig terug te keren.”

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.