Natuurtheatervoorstelling Kudde op Sallandse Heuvelrug

NIJVERDAL – In het kader van de viering van het 15-jarig bestaan van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug is van woensdag 21 augustus tot en met zondag 1 september de natuurtheatervoorstelling Kudde te zien in het natuurgebied. Het publiek loopt tijdens de zonsondergang samen met de schaapskudde van André Kühn (zo’n 500 schapen) over de Sallandse Heuvelrug. Onderweg wordt er een verhaal toegefluisterd en verschijnen er filmprojecties op de natuur. De voorstellingen worden georganiseerd in samenwerking met het IVN.

Acteur Hans Dagelet (bekend van onder andere Familie Kruys en Het Nationaal Toneel) leent zijn stem voor het verhaal van Zenon; een moedige man die besluit de kudde te verlaten. Het is een sprookje voor volwassenen over de moed die het vergt om jezelf te zijn/worden. De voorstelling bevat ook tekstfragmenten van Roel Adam (De Toneelmakerij) en Jibbe Willems (Toneelgroep Maastricht en Orde van de Dag). Voor deze unieke natuurtheatervoorstelling hebben theatermaker Heleen van Doremalen en beeldend kunstenaar Leonie Muller hun krachten gebundeld. Van Doremalen onderzoekt met deze voorstelling haar fascinatie voor kuddegedrag. Muller zorgt met haar filmprojecties op de natuur voor een totaalbeleving. Bomen, zand, water; alles blijkt decor waarin het gevoelsleven van Zenon wordt verbeeld.

Tickets

Na uitverkochte reeksen voorstellingen in Breda, Drenthe en de Biesbosch, trekt de kudde in 2019 ook naar de Sallandse Heuvelrug. Deze interactieve voorstelling is geschikt voor bezoekers van 16 jaar en ouder. Gepaste kleding en dichte schoenen zijn aanbevolen. Honden niet toegestaan. De voorstellingen op woensdag 21, donderdag 22, vrijdag 23 (uitverkocht), zaterdag 24 (uitverkocht) en zondag 25 augustus beginnen om 19.30 uur; die op woensdag 28, donderdag 29, vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus en zondag 1 september om 19.15 uur. Tickets kosten 24,50 euro. Voor meer informatie en reserveringen zie staging2.kudde.org. Daar is ook een voorproefje van de voorstelling te zien.
Kudde wordt mede mogelijk gemaakt door: Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, Prins Bernhard Cultuurfonds afdeling Overijssel en Stichting Samen voor het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.