Natuurbericht: Lekker even genieten van dat zomermoois

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel iets dat op zijn pad komt. Het is volop zomer en voor een ontspannen wandeling hoef je niet perse de grens over. Het zomermoois is al verrassend dichtbij.

Het is heerlijk wandelweer. Nou!…wegwezen jij! Wat een akelig begin. De dazen nemen me nu al te grazen. Een goed ingepakte imker bij de honingkasten heeft daar geen last van. Zijn bijenvolken struinen de al prachtig paarse dopheide af. De grond is vanwege de regenval vochtig en met dit warme weer zal de heide zeker gaan honingen. De bijen zuigen de nectar op en zetten dit om in honing.

Kijk, ook deze poel is al bijna drooggevallen. Aan de bovenrand staat gagel, in de poel zijn naast het riet ook reeënsporen te zien en rondom het laatste plasje water maakt een mooie rand met rietsigaren het plaatje compleet. En kijk, daarachter zijn twee boomvalken aan het jagen op libellen. Wat een luchtacrobaten zeg!

Verderop bij het bankje met het mooie uitzicht geniet ik nog even van het prachtig mooie uitzicht. Twee raven draaien rondjes boven me en van achteren komt een groene specht dichtbij zitten. Kijk, daar tussen de heide staan de klokjesgentianen volop te bloeien. De N2000 herstelmaatregelen lijken voor deze Rode Lijstsoort nu al aan te slaan. Ze doen het geweldig op het Boetelerveld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.