Mini-Woodstock Heino halve eeuw na het legendarische festival

HEINO – Precies 50 jaar na het legendarische Woodstock-festival, wordt in Heino een eigen mini-Woodstock gehouden. Vrijdagavond 16 augustus staat de Maalderij (theater ’t Podium) aan de Canadastraat 6 in Heino, helemaal in het teken van de muziek van toen.

Behalve een optreden van het ‘Blusworld Collective’ zal de film ‘Woodstock, three days of Peace and Music’ te zien zijn en wordt er een popquiz gespeeld. Uiteraard staat deze in het teken van het festival een halve eeuw geleden.
Het optreden van Bluesworld Collective begint deze vrijdagavond rond 21.30 uur. Er wordt een selectie gespeeld van Woodstockmuziek van legendarische bands zoals Canned Heat, Janis Joplin, Ten Years After, The Band, Johnny Winter en de Paul Butterfield Bluesband.
Bluesworld Collective bestaat sinds 2016 uit bluesmuzikanten die hun sporen hebben verdiend en graag met verschillende muzikanten het podium delen. In wisselende samenstellingen treden zij op waarbij een geselecteerde Bluesworld Collective Top 100 de basis vormt voor de setlijst. Elk optreden is anders en het is elke keer weer nieuw, fris en spannend voor zowel het publiek als voor de leden van het collectief zelf. Het belangrijkste doel van de initiatiefnemers; Tonio Aa, Pascal Wilhelm en Klaas Vermeulen is het organiseren van bijzondere optredens in de sfeer van blues en roots. Ook de jonge Raalter gitarist Tom Veltien speelt regelmatig mee, zoals enkele weken geleden in Hedon-Zwolle. Hij heeft al aangekondigd ook in Heino van de partij te zullen zijn. ​Bands of solisten gezocht

Voor het programma vanaf 18.45 uur worden nog twee bands of solisten gezocht, die de muziek van Woodstock een warm hart toedragen. Het betekent maximaal 45 minuten optreden met muziek uit de lange playlist van Woodstock 1969. Hiervoor is een kleine onkostenvergoeding beschikbaar plús een krat bier, zo meldt de organisatie; de stichting Live Music Heino. Voor podium, licht & geluid wordt gezorgd. Aanmelden het liefst zo snel mogelijk bij de organisatie: livemusicheino@gmail.com, met de naam van de band en de te spelen nummers.

Kijk voor meer informatie op: staging2.live-music-heino.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.