Home / Sallandcentraal / Met HalloBoer langs streekproducenten in Vechtdal

Met HalloBoer langs streekproducenten in Vechtdal

REGIO – De organisatie HalloBoer fietst op zaterdag 17 augustus de Scharrelroute; een fietsroute die in het teken staat van streekproducten uit het Vechtdal. Iedereen is die dag welkom om de route mee te fietsen tegen een gereduceerd tarief. HalloBoer zet lokaal voedsel op de kaart en wil een brug slaan tussen boeren, bedrijven en bewoners. De deelnemers komen die dag onder andere langs de Boerenmarkt in Vilsteren.

De fietstocht start in Vilsteren. De ronde van 35 km gaat langs lokale producenten in het Vechtdal. Hier kan iedereen op het erf van verschillende boerderijen ontdekken waar deze producten vandaan komen en hoe ze verbouwd worden. Voor alle deelnemers die meefietsen staat er onderweg een lunch klaar. Bovendien mogen ze een aantal producten proeven. Het programma wordt afgesloten met een drankje en een borrelbroodje bij De Klomp Hotel & Restaurant in Vilsteren. De deelnamekosten bedragen die zaterdag 25 euro (of 60 euro met een driegangen streekdiner bij De Klomp). Deelnemers dienen zich in te schrijven via receptie@herbergdeklomp.nl.
HalloBoer werkt momenteel aan de integratie van een evenementenagenda, een routeplanner en een kaart. “Er is veel meer te krijgen in onze directe omgeving dan we soms weten”, stelt de organisatie. “Mooie gewassen met liefde geteeld, enthousiaste ondernemers en unieke producten die we zelf niet altijd gevonden krijgen.”
De scharrelroute kan elke week van woensdag tot en met zaterdag gefietst worden. Voor reserveringen of meer informatie kan men bellen met 0529-459000, mailen naar: receptie@herbergdeklomp.nl of een kijkje nemen op www.facebook halloboerr.org/scharrelroute.

Lees ook

Botsing bij station in Raalte; geen gewonden

RAALTE – Bij het station in Raalte zijn gisteravond twee auto’s op elkaar gebotst. Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.