Ladies Run aanvulling voor ‘loopdorp’ Dalfsen

DALFSEN – Grand Café Het Oude Station in Dalfsen houdt op vrijdag 16 augustus de eerste editie van de Dalfser Ladies Run. Het startschot klinkt om 19.30 uur.

De lengte van het parcours is 7,8 kilometer. De ‘wedstrijd’ voor de deelnemers gaat over verharde en onverharde wegen door het gebied om en nabij Grand Café Het Oude Station. De lopers gaan eerst een stukje richting het dorp, om van daaruit rechtsaf te slaan richting kasteel Rechteren. Via de Rechterensedijk komen ze dan weer bij het café om daarna nog een ronde te maken.
De organisatie is in handen van Joost Eilert, eigenaar Het Oude Station. Hij wordt geassisteerd door een aantal vrijwilligers. “Het idee om een Ladies Run te houden ontstond aan de stamtafel”, vertelt hij lachend. “Dalfsen is met het jaarlijkse Loopfestijn en de van Station tot Station Loop een echt loopdorp geworden. Een Ladies Run sluit daar goed bij aan en kan gezien worden als een soort voorbereiding op het loopfestijn. We starten kleinschalig. Binnen drie weken na bekendmaking had zich echter al het maximum aantal van honderd deelnemers aangemeld. Wij hanteren wel een minimumleeftijd van 16 jaar, vragen een kleine bijdrage en hebben een kleine attentie voor de winnaars. Als organisatie zien we dit ook vooral als een sportief uitje voor bijvoorbeeld vriendinnen, zussen, collega’s en dergelijke. Wij zullen zien hoe zich dit verder ontwikkelt. Misschien gaan we een volgende keer wel voor meer deelnemers en voor bijvoorbeeld de 10 kilometer. Wij zijn hoe dan ook blij dat we gebruik kunnen maken van de expertise van de organisatie van andere lopen in Dalfsen.”
Speaker Borgmeijer zal ook deze keer de lopers aanmoedigen en binnenloodsen. En hoe toepasselijk, burgemeester Erica van Lente zal om 19.30 uur het startsein geven voor de eerste Ladies Run!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.