Kunstenaar Joke Proper toont in Olst ‘Puur natuur’

OLST – In het Holstohus te Olst is van 24 augustus t/m 5 oktober de expositie ‘Puur natuur’ te bewonderen met werken van kunstenaar Joke Proper.

Joke Proper werd geboren in Olst en heeft daar bijna haar hele leven gewoond. Zij zegt: “Ik ben een echte Sallandse. Onze dorpen en de Hanzesteden, deze prachtige omgeving, onze IJssel, het is zo aangrijpend mooi en inspirerend. Ik kan erg genieten van het pure in mensen en in de natuur. Ik zoek daarbij naar de essentie van alles wat ik zie en meemaak. Hier in Salland voel ik mij thuis; hier wil ik blijven wonen en werken. Ik geef niet alles meteen prijs in mijn werk, maar laat liever iets aan de fantasie en invulling van de kijker over. Ik beweeg mij graag in het schemergebied tussen figuratief en abstract.” (staging2.proper.exto.nl)

De gedachtestroom die het beeld oproept is voor Joke van groter belang dan pure waarneming en realiteit. Het gaat haar om de dialoog, de relatie tussen haar kunstwerken en de beschouwer. Thema’s als “verstoppen”, “kwetsbaarheid” en “natuur” lopen als een rode draad door haar werken. De kijker ziet dit terug in zowel sprookjesachtig poëtisch dromerige beelden als in meer expressief, abstract of conceptueel en verhalende schilderijen. Joke maakt tevens prachtige portretten in opdracht.

Het geëxposeerde werk is te koop, dit kan via 0610667663 of mailen naar jokeproper@hotmail.com. Het Holstohus is gevestigd aan de Jan Schamhartstraat 5, 8121 CM in Olst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.