Joost Meijerink en Joop van den Enk sluiten handen ineen

RAALTE – Joop van den Enk draagt zijn bedrijf Joop van den Enk Partycatering in Raalte in de komende periode stapsgewijs over aan Joost Meijerink. Met ingang van 1 januari, het officiële moment van het samengaan, komt er een nieuwe naam om uiting te geven aan de nieuwe koers. De naam wordt later dit jaar bekend gemaakt.

“Eerst draaien we nog twee jaar samen door en dan neemt Joost het stokje volledig over”, vertelt Joop. Joost en hij zijn geen onbekenden voor elkaar. In de periode dat Joop de scepter zwaaide over De Leeren Lampe was Joost daar actief als bedrijfsleider. Ook is Joost al een aantal jaar betrokken bij het maken van offertes voor Joop van den Enk Partycatering en actief als partymanager tijdens events.

De overname is beklonken na een aantal gesprekken aan de keukentafel in de woning van Joop. De twee vinden elkaar in dezelfde visie op het horecavak en daarmee was de deal al snel rond. Beiden focussen zich op het organiseren van kwalitatieve en volledig ontzorgde feesten voor zowel bedrijven als particulieren.

Totaalplaatje
De bedrijfsopvolger houdt zijn uitzendbureau voor de horecabranche gewoon aan, net als Stretchtent Salland waar hij het eigenaarschap deelt met DJ Tom van Duuren. “Op termijn kunnen we met de combinatie van deze expertises een nog beter totaalplaatje aanbieden. Dan hebben we dit zelf nog beter in de hand.”

Meijerink is logischerwijs blij met de kans om in het bedrijf te stappen en het uiteindelijk over te nemen. “De klik met Joop was er altijd al. We vinden het allebei belangrijk dat details goed worden ingevuld en hechten waarde aan het gastheerschap. Het feit dat we nog twee jaar samen optrekken geeft mij de kans om langzaam in te stromen en voor Joop om rustig af te bouwen. Ik kan tot die tijd gebruik maken van zijn ervaring en netwerk. Met zijn passie voor het vak weet ik zeker dat Joop gretig genoeg is om mij te ondersteunen.”

Foto: Stefan Kemper

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.