Jan Hekman pakt de winst op Pitch & Putt Golfbaan

LEMELE – Jan Hekman uit Ommen heeft in ronde 17, op de Pitch & Putt Golfbaan te Lemele, de winst gepakt in zowel het strokeplay als stableford.

Jan speelde één onder par (53 slagen) goed voor de winst en de tien punten voor het strokeplay tussenklassement. Deze ronde van 53 slagen waren ook goed voor 41 stableford punten welke weer goed waren voor de tien punten voor het tussen klassement stableford. Bij strokeplay is het aantal slagen per ronde maatgevend over de achttien holes. Bij stableford wordt rekening gehouden met de handicap van de spelers, hierdoor is iedereen met elkaar vergelijkbaar. Jan zijn hcp ging nu van 4.0 naar 3.5.
Henri Duerink uit Lemele pakte de tweede plaats met een score van 57 slagen. Hans Strijkveen uit Raalte pakte de derde plaats met een ronde van 59 slagen. Tonnie Reimink uit Lemelerveld had ook 59 slagen nodig maar werd vierde omdat Hans over de holes 10 t/m 18, 27 slagen nodig had en Tonnie 30 slagen. Gerrit Koggel uit Dalmsholte pakte plaats 5 met 60 slagen.
De volgende plaatsen waren voor de Nijverdallers Rik Ebben met 61 slagen, Jan Hekman met 64 slagen en Bert Wolbers met 65 slagen. De laatste punten voor het tussen klassement strokeplay waren voor de Lemelenaren Gerrit Dankelman ook 65 slagen en Wim Grondman met 66 slagen.
Gerrit Dankelman speelde met zijn ronde van 65 slagen 38 stableford bij elkaar en speelde zijn hcp van 13.1 naar 12.9. Bert Wolbers en Wim Grondman speelden 36 stableford bij elkaar. Gerrit Koggel en Jan Hekman Nijverdal speelden 35 stableford punten deze ronde. Tonnie Reimink en Rik Ebben 34 en Henri Duerink 33 stableford. Al deze spelers speelden in de zogenaamde buffer dus bleef hun hcp gelijk. Hans Strijkveen speelde 32 stableford punten en zijn hcp gaat van 1.0 naar 1.2
Voor het tussen klassement kregen deze spelers aflopend van 10 tot 1 punt bijgeschreven.
Tussenstand na ronde 17; Stableford; 1e Wim Grondman met 95 punten, 2e Jan Willem van den Berg met 77 punten. 3e Gerrit Dankelman met 63 punten. De achtervolgers zijn hier Noël Shannon met 62 punten, Diny Fransen met 60 punten en Gerrit Koggel met 59 punten.
Strokeplay; 1e Noël Shannon met 135 punten, 2e Hans Strijkveen met 122 punten en 3e Henri Duerink met 92 punten. De achtervolgers hier zijn Jan Hekman uit Ommen met 81 punten, Tonnie Reimink met 80 punten en Jan Willem van den Berg met 76 punten.

Jan Hekman op afslag hole twee. (Archieffoto)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.