Jan en Thea de Lange vieren 60-jarig huwelijk

RAALTE – Jan en Thea de Lange-Van Lexmond uit Raalte vierden vorige week hun 60-jarig huwelijk. Het stel kreeg die woensdag bezoek van locoburgemeester Frank Niens.

Jan en Thea trouwden op 7 augustus 1959 voor de wet en in datzelfde jaar op 9 september in de kerk. De twee hadden elkaar leren kennen via de scouting in Vleuten, waar zij toen erg actief waren. Jan kreeg eerst een functie als meester op de lagere school in Boskoop. Samen startten zij daar een gezinnetje, want Richard werd geboren. Daarna verhuisden zij al snel naar Raalte, waar Jan docent werd aan de Sallandse Mavo.
Inzetten voor anderen is wel een rode draad in hun beider leven. Jan was bijvoorbeeld in Raalte actief bij de scouting, het Rode Kruis en de bridgeclub. Hij was raadslid van 1970-1978 voor de politieke partij KOM (Kijk op Morgen), die later Gemeentebelangen werd. En ook Thea’s leven in Raalte is doorspekt met vrijwilligerswerk. Dat leverde haar zelfs een lintje op. Op haar kun je altijd rekenen als er hulp nodig is; het Astmafonds en de oudervereniging van kleuteronderwijs zijn een paar voorbeelden. In huize de Lange was het elk jaar weer een wedstrijdje wie het meeste ophaalde met de jaarlijkse collecte, hij met het Rode Kruis of zij met het Astmafonds.

Lijm en kwast

Ook de vier kinderen, aanhang en twaalf kleinkinderen met ook aanhang weten niet beter, dan dat zij altijd voor hen klaar staan. Moest er behangen worden, dan kwam Thea met de lijm en kwast alle banen op de muur plakken. Zelfs nu, dik in de 80, zouden ze dat nog steeds graag doen. Tijdens de vele sportevenementen van de kinderen en kleinkinderen, komen ze nog steeds een kijkje nemen. Niemand van hen woont dichtbij maar gelukkig vinden Jan en Thea het reizen naar alle uithoeken van het land geen enkel bezwaar. Ach, ze vergeten wel eens iets. Is het de één niet, dan is het de ander. Samen lossen ze het altijd weer op. En dat maakt die 60 jaar samen heel bijzonder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.