Inschrijving minitriatlon De Tippe geopend

HEINO – Op zaterdag 31 augustus vindt alweer de zevende editie van de Fakkert Diervoeders minitriatlon plaats bij De Tippe in Heino. De inschrijving is inmiddels gestart. Triatlons dragen het stempel dat ze alleen voor heel getrainde sporters geschikt zijn. Met de minitriatlon willen de Vrienden van De Tippe het tegendeel bewijzen.

De minitriatlon (ook wel de sprinttriatlon genoemd) start vanaf 9.00 uur en duurt tot ongeveer 13.00 uur. De deelnemers moeten 500 meter zwemmen, 22,5 kilometer fietsen en als laatste 5 kilometer hardlopen. “We hebben gekozen voor dezelfde route als vorig jaar”, zo laten de organisatoren weten.

“Na twintig baantjes gezwommen te hebben, klimmen de deelnemers op de fiets en rijden ze richting Laag Zuthem, langs het Overijssels Kanaal en via de Haarweg weer terug richting het zwembad. Daarna gaat het hardloopparcours richting de Rozendaelseweg, Stationsweg en de Bendijksweg.” Het gehele parcours is bepijld, maar niet afgesloten van verkeer. Verkeersregelaars houden op risicovolle kruispunten de weg voor de deelnemers vrij. De organisatie wijst er wel op dat een fietshelm verplicht is.

Estafette
De minitriatlon in Heino heeft een hoog gezelligheidsgehalte. Het doel van de organisatie is dat de recreant zich happy moet voelen met het concept. En dat een verdwaalde triatleet aan de top meedoet is helemaal prima.

Het is ook mogelijk om met een team de triatlon in estafettevorm af te leggen. Eén deelnemer zwemt, één deelnemer fietst en één deelnemer loopt. De organisatie heeft slechts honderd startplekken te vergeven. Vooraf inschrijven is daarom noodzakelijk. Deelname kost 10 euro per deelnemer en in estafettevorm 6 euro per teamlid. Opgeven kan op staging2.mijninschrijving.nl. Iedere deelnemer krijgt een leuk aandenken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.