Grutto en Dahliastraat 33 winnen straat- en gevelversiering Stöppelhaene

RAALTE – Met het thema ‘Vlinder- en bloementuin’ heeft de Grutto dit jaar de eerste prijs in de wacht gesleept bij de traditionele straatversieringswedstrijd van Stöppelhaene. ‘Heel veel kleurrijke bloemen en vlinders met mooie oogstmaterialen, alles keurig afgewerkt, ook de achterkanten. Complimenten voor de verlichting die het bijna magisch verlicht’, zo vond de onafhankelijke jury die woensdag twee keer een ronde maakte.

Bij de gevelversieringen wonnen de bewoners van de Dahliastraat 33. ‘Een grote, veelkleurige haan. Zeer netjes beplakt. Kleine haantjes op elke paal aan het hek. Vormt een verzorgd geheel met de rest van de tuin. Veel aandacht voor afwerking. De jury zegt: Je blijft ernaar kijken!’ stond er in het juryrapport, zo vertelde Han Reinders donderdagmiddag in een volle Sallandse Herberg bij de prijsuitreiking.
Met deze twee winnaars is de straat- en gevelversieringswedstrijd (voorlopig) een nieuw tijdperk ingegaan. Afgelopen drie jaar namelijk won de Lijster bij de straatversiering en Marien Overmars (inmiddels koster bij de Kruisverheffing) aan de Verheydenstraat bij de gevelversiering. Marien heeft er voorlopig na tientallen jaren deelname even een punt achter gezet en de Lijster moest dit keer met het thema ‘Roaltes Erfgoed’ genoegen nemen met een derde plaats. Tweede werd de Pimpernel met ‘Er zit muziek in de Pimpernel’. Bij deze straat waren onder meer geplakte elpees te zien en is er zelfs een echte buurtband opgericht.
De fraai beplakte panelen van de Lijster met karakteristieke gebouwen in Raalte zoals het gemeentehuis zullen overigens na Stöppelhaene geschonken worden aan de eigenaren van die gebouwen.

Bij de gevelversieringen deelden het Hofstedehuis aan de Zwolsestraat met het thema ‘Burendag’ en de Rozenstraat 25 (thema ‘Winkel van Sinkel’) de derde plaats. Gedeeld tweede eindigden het draaiende bord aan de Westdorplaan / Wilhelmina straat (thema ‘Stöppelhaene is los!’) en de Göbelstraat 71 met ‘Bij alles wat we eten wordt de boer vaak vergeten’. Op de site staging2.stoppelhaene.nl is een speciale route gratis te downloaden die langs alle deelnemers voert.

Volledige uitslagen stratenwedstrijd:
1: Grutto
2; Pimpernel
3; Lijster
4; Willem Stoltehof incl. Spinhuisstraat 462/ Westdorplaan 1/21
5; Kemphaan/ BK Straat inclusief Angeli Custodus

Alle uitslagen gevelversiering:
1; Dahliastraat 33
2; Westdorplaan- Wilhelmina straat/ Göbelstraat 71
3; Hofstedehuis/Rozenstraat 25
4; Raarhoeksweg 34a/Bergmolenstraat 78/Koperwiek 20/Zwanenwoerd 1-21/Zwanenwoerd de Buut
5; Westdorplaan 69/Zwanenwoerd 202-203/Grimbergen 2/Enkstraat 98/Lijster Kids

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.