Gewoon Carolien: Heling

Een mevrouw is enthousiast over de heling. Ze vindt het zo bijzonder wat er allemaal zo snel gebeurt. Ik ben blij en dankbaar dat het door mij heen mag stromen en dat ik mag verwoorden wat er is. Heling kan namelijk alleen als iemand er ‘ja’ tegen zegt en zich ervoor openstelt. Als de energie mag en kan stromen. Deze mevrouw kan hulp vragen en zich overgeven. Ze blijft verantwoordelijk voor dat wat er is. Alleen zo kan goede heling ontstaan. Bij de ene mens kunnen dan kleine wondertjes ontstaan en bij andere mensen juist heel grote.

Een andere mevrouw ken ik al lang en zie ik vaak. Door trauma in haar leven was het moeilijk voor haar om te ontspannen. Als ze een beetje ontspande, ging haar lichaam meteen schoppen en slaan; een overlevingsmechanisme. Ze wilde wel, vertrouwde me, maar toch ging haar lichaam dit doen. Er is dan nog weinig ruimte om oude pijn te doorleven, te laten stromen, te helen. Het blijft dan nog ‘vast’ zitten. In de loop van de tijd kan ze beter ontspannen en wondertjes laten gebeuren.

Een meneer deed thuis veel oefeningen om de energie te laten stromen. Hij wist dat deze oefeningen erg krachtig zijn. De dagen na de oefeningen moest en bleef hij veel huilen. Het bleek dat als de energie (heftig) begon te stromen, hij zijn lichaam onbewust begon aan te spannen. Hij werkte zijn eigen heling toch nog tegen.

Oude patronen, oude overtuigingen kunnen mensen niet altijd meteen allemaal vrijgeven. Bij verschillende mensen hebben we oorzaken van ziektes en aandoeningen gevonden en veranderen gedrag, denken en emoties (stress) in de loop van de jaren wel, maar nog niet zoveel dat de ziekte/ aandoening geneest. Hulp, heling, ondersteuning en elk soort medicijnen kunnen dan moeilijker tot je komen.

Op het moment dat er veel doorvoelt en gezien is, dan is er geen ‘ík’ of ‘jij’ meer. Dan is er alleen een ‘wij’ en een veld vol liefde en heling. Alle pijn, angsten, onzekerheden, allerlei persoonlijke thema’s vanuit dit leven, belastingen vanuit familie/ erfelijkheid zijn gelinkt aan zovele levens. Ook al is er soms weerstand of angst en doen sommige dingen pijn, het is niet wie je bent. We mogen ademen, laten stromen en loslaten.
Laat los, wat je denkt nodig te hebben. Als je gaat ontspannen, krijg je een moment dat je het niet weet en vanuit het niet weten ontstaat precies het juiste. Laat je helpen door Dat wat meer is in jou, die weet wat goed voor je is. Ontspan, relax en laat gaan.

Kijk ook op staging2.carolienjonkman.nl en reageer gerust.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.