Geen moment van rust op Bouwvakfeest

Dorpsfeest Nieuw Heeten met onder andere Chaosspel, autorodeo en Beer & Snack Run

NIEUW HEETEN – Het Bouwvakfeest in Nieuw Heeten mag dan een relatief klein dorpsfeest zijn, de organiserende carnavalsvereniging de Hekk’n Sluuters maakt wel flink werk van het programma. Zowel de muziekbingo op de vrijdag, het Chaosspel op zaterdag en de autorodeo en de Beer & Snack Run op zondag vereisen flink wat inspanningen van de organiserende commissies. Daarnaast hebben de Hekk’n Sluuters ook nog eens de terreinindeling op de schop genomen. Het Bouwvakfeest duurt dit jaar van vrijdag 16 tot en met zondag 18 augustus.

“We hebben veel programmaonderdelen ondergebracht bij commissies”, vertelt Marloes van Schooten namens de Hekk’n Sluuters. “Zo kun je de organisatie beheersbaar houden, want inderdaad, het is veel werk. Maar we hebben zo een supergezellig feest met heel veel activiteiten. Geen moment van rust. We trekken vooral veel publiek uit Nieuw Heeten en omliggende plaatsen als Holten, Espelo en Dijkerhoek. Dit jaar hebben we bovendien het terrein veranderd. Dat was een idee van Prins Kevin. De tent krijgt ook een nieuwe aankleding. Zo hebben we een nieuwe muntenbar en nieuwe lichtbakken waarop de drankjes staan vermeld. En dat alles in industriële sfeer.”
Het programma begint vrijdagavond om 20.00 uur met een feestelijke opening. Aansluitend volgt de eerste editie van de muziekbingo. “Iedereen kan meedoen”, vertelt Marloes. “De deelnemers krijgen een bingokaart met allemaal titels van liedjes en artiesten. Als dat liedje gedraaid wordt, kunnen ze het aankruisen.” Na afloop staat DJ Total Tommy achter de draaitafels.

Kuur op het Vuur

Het programma gaat zaterdagochtend om 11.00 uur verder met het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi. Tegelijkertijd begint ook de Kuur op het Vuur; wederom een nieuw programmaonderdeel: een heus barbecuetoernooi. Teams van maximaal drie personen krijgen vijf uur de tijd om een viertal bijzondere barbecuegerechten te bereiden. Het vlees wordt geleverd door het Bouwvakfeest, de andere benodigdheden (ook maximaal twee bbq’s per team) dienen de deelnemers zelf mee te nemen. Om 11.00 begint ook de oldtimertocht voor bromfietsen (inschrijving vanaf 10.00 uur).
Om 12.30 uur volgt het jaarlijkse vogelschieten. De deelnemers schieten met windbuksen op een houten vogel. Diegene die het laatste stuk hout eraf schiet, mag zich de Schutterskoning(in) van Nieuw Heeten noemen. Om 15.00 uur gaat het programma verder met het Chaos Spel; een activiteit georganiseerd door de Hofdames van de Hekk’n Sluuters. “Twee jaar geleden hadden we dat spel ook al en dit jaar introduceren we het opnieuw”, vertelt Marloes. “Teams van zes tot tien personen krijgen allemaal opdrachten. Het is de bedoeling om in een tijdsbestek van anderhalf uur zoveel mogelijk van die opdrachten af te ronden. Waar moet je aan denken? Om het kwartier een springt naar de microfoon om kukeleku te blèren; op de foto met de knapste barman (of -vrouw); verschillende schoenmaten bij elkaar zoeken. Gewoon een hoop actie en gein.”

Hard2Get

Om 17.00 uur volgt de jaarlijkse Ludieke Veilingshow, waarbij verschillende bijzondere kavels (diensten en waren) onder de hamer gaan. De zaterdag wordt vanaf 21.00 uur afgesloten met een feestavond met medewerking van de allround feestband Hard2Get. Van rock tot dance, van Nederlandstalig tot hiphop; van alles komt voorbij. Feest DJ Sjors vult de avond verder muzikaal in. De entree bedraagt 5 euro.
Zondag om 10.30 uur volgt de brunch in de tent. Voor 10 euro (7,50 euro in de vvk) kan iedereen een goede bodem leggen voor de rest van de dag. Om 11.00 uur begint een darttoernooi in de tent. Om 12.30 uur volgt de autorodeo en om 14.00 uur de tweede editie van Beer & Snack Run.

Lui zijn

Dat laatste programmaonderdeel is het ludieke Nieuw Heetense antwoord op gezondheidsgoeroes die constant proberen om andere mensen zoveel mogelijk pleziertjes te ontzeggen. De deelnemers lopen een route van 1111 meter over het feestterrein en door het dorp. Onderweg moeten ze een vijftal biertjes of wijntjes wegtikken en een paar snacks naar binnen werken. Gewoon lekker in je eigen tempo, maar wel graag binnen een uur. Er is plek voor 111 deelnemers en elf VIP-deelnemers. Medeorganisator Henrico van Tilburg: “De VIP-deelnemers hebben het helemaal voor elkaar, want zij worden vervoerd van drinkpost naar drinkpost. Zij worden dus helemaal niet moe.” Zijn kompanen Lyon Hutten en Rut Scholten vullen aan: “We hebben prijzen voor de snelste man en vrouw, maar ook voor de langzaamste man en vrouw. Lui zijn is tenslotte ook een kwaliteit.” Om 16.00 uur, na afloop van de Beer & Snack Run en de autorodeo, start de Kroegenmiddag XXL met medewerking van de Nederlandstalige artiesten Dave van Montfoort, Joey Kramer en Martin Dams. Het feest wordt ’s avond afgesloten met een optreden van de feestband Kraakthelder en muziek van DJ Bas.

Zie verder staging2.hekknsluuters.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.