Home / Sallandcentraal / Expositie Cees Braat in Swaenewoerd

Expositie Cees Braat in Swaenewoerd

RAALTE – Cees Braat exposeert tot en met 2 oktober in het In het hoofdgebouw van Swaenewoerd in Raalte. Er zijn twintig schilderijen te bekijken met veelal schepen en zee als onderwerp. Cees schildert met acrylverf op doek en soms met aquarelverf. De belangstelling voor schepen kwam voort uit de waterrijke omgeving waarin Cees opgroeide. Hij heeft veel tijd doorgebracht in de Biesbosch. Cees is een echte techneut en heeft gestudeerd in Leiden. Na zijn diensttijd heeft Cees zich gelijk laten inschrijven bij de Kamer van Koophandel en startte zijn eigen bedrijf in elektronica. De liefde bracht hem in 1963 naar Overijssel Heino. Cees automatiseerde de productie van Ster Beton en verhuisde in 1965 naar Assendorp, Zwolle waar hij 10 jaar een winkel in electronica-onderdelen runde. Cees bouwde in de deze tijd ook zijn eigen motorjacht. In Spanje waar Cees en zijn vrouw elk jaar maanden lang verbleven kwam Cees weer in aanraking met de kunst tijdens een workshop aquarelleren.Sinds 2014 heeft Cees schilderles bij Gerard te Wierik in acrylverf. Cees had de smaak te pakken en schilderde in hoog tempo prachtige complexe werken met de zee en schepen als geliefde onderwerpen.De expositie is gratis te bezichtigen tijdens openingstijden.

Lees ook

Waterschap geeft minder uit door corona en droogte

ZWOLLE – Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) gaf vorig jaar bijna zeven miljoen euro minder …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.