Er zit muziek in de Oogstkoningin en Hofdames

RAALTE – De 52-jarige Dianne Arling zwaait dit jaar als Oogstkoningin de scepter tijdens Stöppelhaene. Dianne kent het Sallandse Oogstfeest van binnen en buiten: van het zingen op de oogstdankviering tot de muntverkoop; het achter de bar helpen en meedoen met de optocht. Zij krijgt steun van haar Hofdames, de zussen Lize en Karlijn Veltjen (26 en 24 jaar).

Dianne Arling is geboren en getogen aan de Westdorplaan in Raalte. Sinds de Stöppelhaene van 1987 is zij samen met Marcel Jansen. Samen zijn ze de trotse ouders van zoons Thije (21) en Ole (19). De nieuwe Oogstkoningin werkt bij basisschool ‘Oostenwind’ aan de Monumentstraat in Raalte. Daarnaast heeft zij jaren als zelfstandig interieurontwerpster gewerkt. Ook nu ze dat meer hobbymatig doet, kan ze daar veel passie in kwijt. Tuinieren en zingen zijn twee andere passies. Het zingen doet ze zelfs bij twee Raalter koren; het kerstkoor ‘The Swinkling Stars’ en MuSing. Van beide koren is ze ook voorzitter.
De nieuwe Oogstkoningin, uiteraard heel dicht bij het Stoppelveld opgegroeid, kent Stöppelhaene al op heel veel manieren. Een van de allerleukste activiteiten vond ze het werk als vrijwillig gastvrouw in de beginjaren van het Bloazersfestival op zaterdag. De uitverkiezing als Oogstkoningin 2019 vindt ze ‘een hele grote eer, ik heb er heel veel zin in.’

Bucketlist

Dat geldt zeker ook voor haar twee Hofdames, de zussen Lize en Karlijn Veltjen, wonend op 300 meter van elkaar in Raalte-Noord. Karlijn doet dat samen met haar vriend Robbert-Jan Meijer en werkt in het dagelijks leven bij de gemeente Hengelo. In haar vrije tijd sport ze graag. Het lopen van de halve marathon heeft ze inmiddels al van haar persoonlijke bucketlist kunnen strepen.
Haar twee jaar oudere zus Lize woont samen met Hilbert Huisman. Ze studeerde Industrieel Productontwerp en werkt nu graag bij Drukwerkdeal in Deventer. Stöppelhaene betekende voor de twee zussen ook jarenlang hard werken bij de Haenehof. Daarna werd natuurlijk altijd wel een uurtje meegepikt van het feestgedruis in het dorp om de volgende dag weer met nieuwe energie aan de slag te gaan.

Tatoeage

De zussen spelen allebei bij het orkest van ‘Ons Genoegen Heino’ en hebben al regelmatig de kerkdienst van Stöppelhaene begeleid. Lize speelt al vanaf haar achtste jaar trompet waar Karlijn het meer ziet zitten in de saxofoon. Het vieren van Stöppelhaene zit ook echt in de aderen van de familie Veltjen. Vader Veltjen, een broer en de vriend van Karlijn hebben zelfs op hun voeten een tatoeage van het logo van het feest laten zetten. Samen met de zingende Oogstkoningin, de Sallandse Boer Marcel Strijtveen (rechts op de foto) zullen de muzikale Hofdames tijdens Stöppelhaene 2019 zich echt laten zien en horen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.