Eerste Sallandse Boerenmarkt De Laarman een succes

LUTTENBERG – Het was zaterdag gezellig op de eerste Sallandse Boerenmarkt bij De Laarman in Luttenberg. Bezoekers konden hier kijken, ruiken en proeven van lekkere producten van het Sallandse boerenland. Pannenkoeken, pompoen-wortelsoep, pizza’s, verse groenten en fruit uit de moestuin zoals spek-snijbonen, pruimen en rabarber… De cake, koeken en koekjes die de vrijwilligers hadden gebakken, waren al snel uitverkocht. De ijscokar, de kalfsboer en de bioboer deden goede zaken en hebben op de markt nieuwe contacten kunnen leggen. De brocante serviezen en hebbedingetjes die uitgestald lagen, werden ook goed verkocht.

Op de matjesmarkt hadden de kinderen veel plezier en konden ze ervaren dat verkopen een kunst is. Daarna mochten ze ook nog zelf een pizza met verse groenten bakken.
Al met al kijkt De Laarman terug op een geslaagde dag. Het museum had de markt opgezet om via voorlichting over de herkomst van voedsel, burgers en boeren weer dichter bij elkaar te brengen.
Aanstaande zaterdag wordt alweer de laatste Sallandse Boerenmarkt gehouden. Volgens de organisatie staat één ding vast: Volgend jaar komt er opnieuw een Sallandse Boerenmarkt!

Foto: Annet van Raalten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.