Home / Sallandcentraal / Eerste editie van Dag van de IJssel
.

Eerste editie van Dag van de IJssel

REGIO – Op zaterdag 28 september vindt de eerste Dag van de IJssel plaats; een dag vol aandacht voor landschap, natuur, cultuur, erfgoed, milieu en de mensen langs de IJssel. Het idee is dat bewoners, culturele- en natuurorganisaties, culturele makers en bedrijven zelf langs de gehele IJssel een aan de rivier gerelateerde feestelijke/inhoudelijke activiteit organiseren. Daarnaast zijn er enkele gemeenschappelijke, IJssel-brede activiteiten die ten goede komen aan de IJssel zelf. De initiatiefnemers van de Dag van de IJssel, IJsselbiënnale, Staatsbosbeheer en andere organisaties, pleiten voor een duurzame ontwikkeling van de cultuurhistorische, ecologische en waterstaatkundige waarden van de IJsselvallei, gecombineerd met een versterking van het aanbod en de recreatieve en toeristische structuur voor bewoners en bezoekers. Hoewel de IJssel nu geen Nationaal Park is, zou de rivier met zijn IJsselvallei volgens de organisatie goed passen in het nieuwe beleid van minister Carola Schouten om Nationale Parken in Nederland beter te promoten en te ontwikkelen. Meer informatie is te vinden op www.beleefdeijssel.nl. Activiteiten kunnen aangemeld worden via info@beleefdeijssel.nl.

Lees ook

Gratis testamentcheck bij alle locaties Notariaat Salland

HEINO/WIJHE – Notariaat Salland haakt op vrijdag 18 juni weer aan bij de Landelijke Testamentcheckdag. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.