Eerste editie van Dag van de IJssel

.

REGIO – Op zaterdag 28 september vindt de eerste Dag van de IJssel plaats; een dag vol aandacht voor landschap, natuur, cultuur, erfgoed, milieu en de mensen langs de IJssel. Het idee is dat bewoners, culturele- en natuurorganisaties, culturele makers en bedrijven zelf langs de gehele IJssel een aan de rivier gerelateerde feestelijke/inhoudelijke activiteit organiseren. Daarnaast zijn er enkele gemeenschappelijke, IJssel-brede activiteiten die ten goede komen aan de IJssel zelf. De initiatiefnemers van de Dag van de IJssel, IJsselbiënnale, Staatsbosbeheer en andere organisaties, pleiten voor een duurzame ontwikkeling van de cultuurhistorische, ecologische en waterstaatkundige waarden van de IJsselvallei, gecombineerd met een versterking van het aanbod en de recreatieve en toeristische structuur voor bewoners en bezoekers. Hoewel de IJssel nu geen Nationaal Park is, zou de rivier met zijn IJsselvallei volgens de organisatie goed passen in het nieuwe beleid van minister Carola Schouten om Nationale Parken in Nederland beter te promoten en te ontwikkelen. Meer informatie is te vinden op staging2.beleefdeijssel.nl. Activiteiten kunnen aangemeld worden via info@beleefdeijssel.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.