Dahlia’s terug in Lemelerveld

LEMELERVELD – Vorig jaar werden de eerste schreden gezet. En dit jaar krijgt die enthousiaste gedachte een passend vervolg met een forse toename van deelnemers. In het Sukerbietendorp gaat men weer aan de slag met dahlia’s tijdens het jaarlijkse dorpsfeest.

Vorig jaar zijn er drie vlonders met de fleurige bloem gemaakt. Voor dit jaar zijn de plannen uitgebreid. Natuurlijk zijn er weer de drie vlonders, maar zijn er ook decoraties in de beide taluds tussen de Brugstraat en de Kanaaldijk, waarop een verbeelding zichtbaar zal zijn richting American Day. Daarnaast komt er een enorme versierde dobbelsteen op het Kroonplein met daarop vlaggen van de landen, die dit jaar terug komen op de afbeeldingen op de vlonders. Tijdens de braderie kan iedereen het ervaren hoe je mooie creaties kunt maken met de Dahlia. Ook bij Brugstede gaan ze met de bewoners en vrijwilligers aan de slag met de Dahlia, dit doen ze tijdens de prikdag, maandag 12 augustus vanaf 9.30 in de feesttent, waar trouwens iedereen welkom is om te komen prikken, maar ook al eerder op hun eigen locatie. Ook een groep statushouders gaat aan de slag met de Dahlia. Op deze manier proberen we er samen een gezellige dag van te maken. Creatief bezig zijn met de Dahlia om de rest van de feestweek te kunnen genieten van de gemaakte creaties. Het thema heeft alles met landen te maken en wordt de American Day extra belicht.

Het initiatief is ontstaan vanuit de traditionele buurtverenigingen welke aan het corso verbonden waren. En zoals gezegd, zijn er enkele nieuw aangeschoven. De link met Vollenhove is in ere hersteld voor het aanleveren van de bloemen. Dus terug naar de tijd van de ‘Golden Scepter’ en al die andere prachtige bloemennamen. Dit alles mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Provincie Overijssel in het kader van Samen voor Elkaar regeling, die we vorig jaar ontvangen hebben. De dahlia’s worden op maandag 12 augustus vanaf 9.30 op het evenemententerrein geprikt. Het plan is om ook zogenaamde panelen te maken welke door bezoekers van de braderie beplakt kunnen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.