CDA, CU en FvD: ‘Provincie Overijssel moet regie pakken bij plaatsing zonneparken

REGIO – CDA, ChristenUnie en Forum voor Democratie willen dat de provincie zo snel mogelijk de regie moet pakken bij het plaatsen van zonneparken in Overijssel. “Vooral omdat veel daken van grote bedrijven, overheidsgebouwen en agrarische bedrijven nog onbenut zijn”, laten de drie partijen gezamenlijk weten.

Tijdens de vergadering op 11 september over de Regionale Energie Strategieën in Overijssel gaan de partijen hierover vragen stellen aan de gedeputeerde. Ze willen concrete informatie over hoe de Regionale Energie Strategie, het plan voor mogelijke zonnevelden langs de A35 en het bericht dat het kabinet landbouw- en natuurgronden wil ontzien bij de aanleg van zonneparken, passen binnen de gestelde coalitieafspraken.

“We willen weten of het college bereid is om de coalitieafspraak over het verankeren van de zonneladder in de Omgevingsvisie prioriteit te geven. Dit vanwege de actualiteit en de benodigde regie op alle zonneparkprojecten om zo wildgroei te voorkomen. Daarnaast horen we graag meer over de plannen van een energiecorridor, een lint van 1 kilometer langs de A35 waar door wind, zon en warmte een deel van de enorme energieopgave van Overijssel gerealiseerd wordt. Ook zijn we benieuwd hoe het college de aankondiging van het kabinet, het maximaal ontzien van landbouw en natuurgronden, een concrete plek gaat geven in haar plannen”, aldus de drie partijen.

De Statentafel over dit onderwerp staat gepland voor 11 september om 18:30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.