CDA: ‘Buskaartje kopen moet makkelijker’

REGIO – Een buskaartje kopen met contant geld is op veel plaatsen niet meer mogelijk. Het CDA vindt dat dat anders moet. Woordvoerder Verkeer en Vervoer Bart van Moorsel heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het provinciebestuur. “Niet iedereen beschikt over een ov-chipkaart, zoals bijvoorbeeld mensen die niet goed mee kunnen komen in de digitale wereld. Ook voor hen moet het makkelijk zijn om een buskaartje te kunnen kopen. Er moeten voldoende verkooppunten zijn, waar je met contant geld een kaartje kunt kopen.”, aldus Bart van Moorsel. Wat het CDA betreft moet het aantal verkooppunten worden op geschroefd.

Het CDA vindt dat Overijssel ook moet nadenken over de mogelijkheden om buskaartjes makkelijker beschikbaar te maken voor toeristen. “In het buitenland is het heel gebruikelijk om via een app op je smartphone een kaartje te kopen. Als we dit in Overijssel kunnen aanbieden aan toeristen, komt dat de gastvrijheid van de provincie ten goede. Dat past bij een provincie waar toerisme zo belangrijk is voor de economie. Wij vinden dat het niet kunnen kopen van een buskaartje, niet de reden mag zijn dat je niet met de bus gaat in Overijssel, vandaar de vragen”, licht Van Moorsel verder toe. “Ik hoop dat we aan de hand van de reactie van de provincie een stap kunnen zetten en dat buskaartjes op meer plekken en makkelijker beschikbaar komen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.