Boerderijdienst in Diepenveen drukbezocht

DIEPENVEEN – Afgelopen zondag togen ruim 260 belangstellenden naar de boerderij van Heleen en Wilco van Beek in het buitengebied van Diepenveen. Zij wilden de oecumenische kerkdienst meemaken die op deze boerderij werd georganiseerd door de werkgroep Landbouw en Kerken van de kerken uit Lettele, Colmschate-Schalkhaar en Bathmen-Okkenbroek.

Het thema van deze dienst was Rentmeesterschap. Jaap Starkenburg, rentmeester bij Stichting IJssellandschap, sprak hierover. Hij benadrukte dat rentmeesterschap vooral gaat om ecologie en economie in goede balans samen te laten gaan, ook op lange termijn. Dit probeert men te bereiken in goede samenwerking met pachtboeren, zoals Heleen en Wilco. Ook zij betoogden dat hun drive is om de boerderij zo te beheren dat de volgende generatie (twee jonge dochters) er mee verder kan.

In de bespiegeling gingen de voorgangers, pastoraalwerker Lonneke Gunnink en ds. Trijnie Plattje, aan de hand van het boek Leviticus, in op beheren. “Geef uw land tijdig rust zodat het niet uitgeput raakt.” Zij wezen op de verantwoordelijkheid hierin van zowel producent als consument.

Muzikale medewerking werd verleend door muziekvereniging Eendracht uit Colmschate en Susan ten Have en Mieke Berends-Ten Have. Na de dienst praatten de bezoekers, onder het genot van koffie, thee of limonade, nog lang na met Jaap, Heleen en Wilco.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.