Rick: Bob de zwembadbouwer

Het is heet dus Nederland wordt gek. Op Marktplaats wordt het meest gezocht op ‘ventilator’ en ‘zwembad’. Na ‘gratis’ uiteraard, want we blijven Nederlanders. En over een maandje staan diezelfde spullen weer op Marktplaats. Maar dan aan de aanbod-kant.

Je merkt aan alles dat we niet gewend zijn aan die hitte van de afgelopen periode. Live-blogs over het oplopen van de temperatuur, slapeloze nachten omdat we geen airco hebben en het onophoudelijke geklooi met die opblaas- en opzetzwembaden. De eikenprocessierups? Daar hoor je niemand meer over. We hebben een nieuwe gezamenlijke vijand: de hitte

Maar even terug naar die zwembaden. Want hoe irritant is dat zeg. Je zet of blaast ze op (met veel zweet of veel lawaai), gooit er een miljoen liter water in, gaat er even inzitten en drie dagen later kun je weer opnieuw beginnen omdat het water stinkt en de bodem glibbert van de algen. Ik heb er inmiddels ervaring mee en vind het een boel gedoe voor een uurtje waterpret.

Ik snap Nicole dus helemaal. Nicole uit Duivendrecht. Ineens kwam ze overal in het nieuws omdat ze eigenhandig een zwembad had gebouwd in haar achtertuin. Compleet met filtersysteem en mozaïektegeltjes aan de zijkant. Het enige wat Nicole nog oppompt, is de grote roze flamingo.

Handige Nicole ging heel Facebook over en helaas zag mijn vrouw het bericht ook. Dan weet je dus al hoe dat gaat aflopen. Mijn naam werd eronder getypt, met de vier woorden: ‘dit wil ik ook’. Het voordeel is dat ons opblaaszwembad op Marktplaats kan. Inclusief algen. Het nadeel is dat ik de komende maanden ineens heel druk ben. Komt iemand helpen graven?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.