Bijenstal De Pas geopend voor publiek

HAARLE – Zondag 18 augustus van 14.00 en 16.00 uur zijn de imkers weer aanwezig bij de bijenstal op Erve De Pas in Haarle. Bezoekers kunnen honing komen proeven en een of meerdere potjes meenemen voor thuis. Daarnaast kunnen ze alles leren over bloemen en nectar. Hoe maakt een bij eigenlijk honing? Waarom zijn bijen zo belangrijk voor de natuur en wat betekent het voor de bijen dat er steeds minder bloemen zijn? De imkers in de bijenstal hebben passie voor hun werk en vertellen er graag over. Om heel Nederland weer in bloei te zetten, mogen kinderen deze middag, voor een klein bedrag, een zaadbommetje maken. Deze kunnen ze na afloop meenemen naar huis en in de tuin laten ‘ontploffen’. Zo krijgen ze een mooi stukje ‘wilde natuur’ in hun eigen tuin.
Aanmelden voor deze activiteit is niet nodig. Belangstellenden zijn tussen 14.00 en 16.00 uur welkom bij Informatieschuur de Pas aan de Molenweg in Haarle.

Foto: Natuurmonumenten – Laurence Delderfield

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.