ATB Toertocht Ponyweek heet ook wegrijders van harte welkom

Organiserende commissie hoopt brug te slaan naar jongere generatie

HEETEN – Je kunt heel lang op je lauweren rusten en denken dat er altijd voldoende enthousiastelingen zijn om deel te nemen aan jouw ATB toertocht tijdens de Ponyweek. Of je kunt – zoals de organisatie dit jaar heeft besloten – de blik naar de toekomst richten en nieuwe mogelijkheden ontdekken. Dat heeft geleid tot een innige band tussen ATB’ers en wielrenners. De tocht gaat daarom met ingang van dit jaar door het leven als ATB & RACE toertocht.

Het is één van de eerste onderdelen uit het rijke programma van de Heetense Ponyweek. Zeker sportievelingen kunnen in het openingsweekend hun hart ophalen: van een Japanse hardloopwedstrijd (Ekiden) tot samengestelde menwedstrijden en van een wandeltocht tot viswedstrijden. De een is wat meer op prestatie gericht en bij de ander staat de pure ontspanning centraal.

Terug naar de ATB & RACE toertocht. “Het is eigenlijk wel logisch om de combinatie te zoeken”, vertellen Anton Berends en Erik Slinkman. “Er zijn in Heeten en omgeving veel fietsliefhebbers die zowel beschikken over een mountainbike als een racefiets. De grote vraag is nu dus welke fiets ze meepakken”, lachen de twee die met de toevoeging van de racefietsers vooral een brug willen slaan naar de jongere generatie. “We hopen dit jaar aan de 500 rijders te komen. En dat levert natuurlijk ook meer reuring en gezelligheid op in de feesttent.

De ATB & RACE toertocht wordt gehouden op zondag 22 september. De inschrijving is tussen 9.00 en 10.00 uur in de feesttent op het Dorpsplein in Heeten. ATB’ers kunnen kiezen tussen routes van 35 en 60 kilometer, terwijl de wielrenners een tocht van 85 kilometer voor de kiezen krijgen. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,-. Deelname is op eigen risico. Meer informatie is te vinden op atbheeten.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.