American Day tijdens Sukerbietenfeest

LEMELERVELD – Het Sukerbietenfeest in Lemelerveld staat op zaterdag 17 augustus in het teken van de American Day. Op het programma staan onder andere optredens van linedancers, Cigarbox Henri en de Amerikaanse singer/songwriter Mark Hilton en een demonstratie van showworstelaars. Daarnaast kunnen de bezoekers vele Amerikaanse voertuigen bekijken.

Al sinds 2009 bespeelt Cigarbox Henri (Henri Grootenhuis) zogenaamde Cigar Box gitaren. Deze gitaren zijn eind negentiende eeuw ontstaan op de katoenplantages in de Mississippidelta in de Verenigde Staten. Slaven die op de plantages werkten, zochten naar een goedkope manier om muziek te maken. Ze gebruikten een sigarendoosje, zetten daar een bezemsteel op en vervolgens spanden ze daar een draad over. Inmiddels speelt Cigarbox Henri niet alleen meer op deze gitaren, hij maakt ze ook zelf. Op zaterdagmiddag geeft hij op het Kroonplein een workshop. Natuurlijk speelt hij ook wat deuntjes. Daarnaast verzorgen de Country Line Dancers Ankum/Witharen demonstraties op het Kroonplein. De bezoekers mogen ook zelf hun beste beentje voorzetten.

Pro Wrestling Showdown

Vanuit Denver is de workshop Beer & Braids (bier en vlechten) overgewaaid naar Nederland en is het een enorme hype geworden. Ook tijdens het Sukerbietenfeest, maar dan op z’n Lemelervelds: Look Hair Knupp’n & Dupp’n. Onder begeleiding van kapsters van Look Hair ontdekken vaders hoe ze het kapsel van hun dochters omtoveren tot een waar kunstwerk.
Bij een American Day horen natuurlijk ook Amerikaanse voertuigen. Deze zullen dan ook zeker aanwezig zijn op het Kroonplein. Daarnaast kunnen kinderen geschminkt worden en is er een Amerikaanse markt. Op zowel het Kroonplein als op het evenemententerrein klinkt Amerikaanse muziek. En op het podium: Mark Hilton van over de plas. Deze songwriter en doorgewinterde verhalenverteller die de akoestische gitaar en zang kiest als zijn belangrijkste wapens, zorgt op het Kroonplein voor een lach en een traan. Pro Wrestling Showdown verzorgt op het evenemententerrein demonstraties Amerikaans show-worstelen. Ze doen dit op spectaculaire wijze en schuwen een sprong vanaf de hoekpalen niet. Ook voor hamburgers en hotdogs wordt gezorgd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.