Amazones Heeten leveren topprestaties op ‘eigen’ Galoppade

HEETEN – Het waren pittige weken voor de leden van Landelijke Rijvereniging en Ponyclub Heeten. Door de organisatie van de Galoppade in Heeten, de weersomstandigheden en de daaruit voortvloeiende wijzigingen in het wedstrijdprogramma, werden vele uren extra werk verzet. Dit resulteerde in een geweldig mooi aangekleed wedstrijdterrein. Vanaf afgelopen maandag kon er op vier dagen van fraaie paarden- en ponysport worden genoten. Uiteraard wilden zoveel mogelijk eigen leden ook zelf aan de start verschijnen tijdens deze Hippische kampioenschappen van Overijssel.

De leden van Ponyclub Heeten wisten maar liefst vier Regiotitels in Heeten te houden. Het viertal (teamdressuur) grote maat pony’s bestaande uit Lara Hekking, Finet van Kooten, Loreen Neeuwveld, Odile Kolkman en Maud Lokate reden een superstrakke proef en werden beloond met een monsterscore van 71,833%, dat was de hoogste score van de ruim 230 dressuurstarts gedurende de hele dag. Met een grote voorsprong op de nummer 2 mochten de meiden de kampioenssjerp en de statiedekens in ontvangst nemen.

De jongere leden hadden een viertal, onder de naam Team HeeHo, geformeerd samen met de Ponyclub de Horstruiters uit Broekland. Meggy Reuvekamp, Noor Hekking, Megan Reuvekamp en Leahna Furrer reden allemaal dit zomerseizoen voor het eerst viertal. Zij zetten een keurige proef neer en werden beloond met het Overijssels kampioenschap. Beide kampioensviertallen gaan onder leiding van commandant Mari-Lisa Kooijman Overijssel vertegenwoordigen op de Hippiade in Ermelo op 24 augustus a.s.
Mirte Kogelman presteerde zeer goed in de individuele dressuur. Zij kwam met drie pony’s aan de start en wist twee regiotitels te bemachtigen en zich met haar 3e pony ook te kwalificeren voor de Hippiade. Dit betekent een luxe probleem, want het is reglementair bepaald dat er maar in twee rubrieken gestart mag worden. Mirte moet dus gaan kiezen tussen haar pony’s Idyllens Ängland, Idyllens Archidé en Comm’s Forest Dille.

De leden van Rijvereniging Heeten reden driemaal in de prijzen en behaalde eveneens driemaal een startbewijs voor de Hippiade in Ermelo (voor de paarden op 31 augustus). Twee amazones wisten zich na de voorselecties op donderdag te plaatsen voor de finaleronde op vrijdag. Karin Beck reed met haar paard Ultra Dance in de B-dressuur in een deelnemersveld van 47 starts naar een keurige 10e prijs. Angela Wiegmans wist met Jylana W in de klasse M1-dressuur een keurige 5e prijs en afvaardiging naar de Hippiade te behalen.
Naast de individuele starts kwamen ook een viertal en verenigingsteams aan de start. Het viertal, bestaande uit Jolette Groot Zwaaftink, Elise Grotentraast, Karin Beck, Iris Boekelder en Sabine de Roos, behaalde een startbewijs voor de Hippiade. Bij het verenigingskampioenschap vaardigt iedere club vier dressuur- en vier springcombinaties af. De scores van deze 8 combinaties worden bij elkaar opgeteld. Het team bestaande uit Karin Beck, Sabine de Roos, Marijn Soetekouw, Ingrid Beukema, Sylvia Evers, Inge Meijerink en Wouter ten Doeschot behaalde een mooie 3e prijs en daarmee ticket voor de Hippiade.

Beide viertallen met commandant Mari-Lisa Kooijman.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.