AED’s geplaatst bij brandweerposten in Salland

SALLAND – Bij onder meer de brandweerposten in Raalte, Luttenberg, Welsum en Wesepe is onlangs een AED geplaatst.

Iedere week krijgen zo’n 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. De kans op overleven is het grootst als er binnen zes minuten wordt gestart met reanimatie. Om de veiligheid te vergroten en zelfredzaamheid van inwoners, instellingen, bedrijven en hun directe omgeving te stimuleren plaatste Veiligheidsregio IJsselland AED’s bij brandweerkazernes.

Ambulance IJsselland heeft onderzocht op welke brandweerposten in de regio een AED, aan de buitenkant van de kazerne, van toegevoegde waarde is. Bij het onderzoek is onder meer gekeken naar AED’s in de omgeving en de beschikbaarheid van deze AED’s (zoals beperkt, of 24/7 beschikbaar).

Behalve in Raalte, Luttenberg, Welsum en Wesepe is er ook een AED geplaatst in Bergentheim, Deventer, De Krim, Giethoorn, Gramsbergen, Hardenberg, Kampen, Slagharen, Vollenhove, Zwolle Noord en Zwolle Zuid.

Ze worden allemaal aangesloten bij het burgerhulpverleningsnetwerk HartslagNu. Bij een melding van een mogelijke hartstilstand, worden de burgerhulpverleners die zich dichtbij het slachtoffer bevinden, binnen een straal van 750 meter, automatisch gealarmeerd. Vrijwilligers wordt gevraagd rechtstreeks naar het slachtoffer te gaan of eerst een openbare, aangemelde AED op te halen.

https://staging2.youtube.com/watch?v=768fI5n2pak

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.