Zomers programma van Samen leefbaar Mariënheem

MARIËNHEEM – Samen Leefbaar Mariënheem presenteert gedurende de zomervakantie een aantal activiteiten in het dorp. De rode draad is muziek en het thema is ‘zaaien, oogsten en ontmoeten’. Zo wordt er elke zondag in de zomervakantie een concert georganiseerd in de kerk. Die is geopend vanaf 10.30 uur en de muziekprogramma’s duren telkens van 11.00 tot 12.00 uur. De koffie staat klaar.

Op 14 juli verzorgt Mannenkoor Germania uit Heeten voor zomerse klanken en meezingers. Op 21 juli volgt een optreden van Simon Koopman (piano) en Inge Doeleman (zang). Deze twee musici zijn lid van de bigband van het Meander College en brengen liedjes van onder andere Bonnie Raitt en Claudia de Breij. Op 28 juli is Marvelous aan de beurt. Marleen Rodijk uit Mariënheem en Mariëlle Verhoef uit Luttenberg brengen luisterliedjes ten gehore.

Op 4 augustus volgt een concert van de Mariënheemse organist Caspar Rodijk. Op 11 augustus kan iedereen luisteren naar Echoes of the Heart. Op 18 augustus spelen Mia Kogelman (klarinet) uit Mariënheem en Laura Troost (piano) uit Rijssen klassieke werken van onder andere Debussy, Mozart en Brahms. De concertserie wordt op 25 augustus afgesloten met het zomerprogramma Eat and Meet Music. Om 10.30 uur begint een viering in het bos met aansluitend een brunch met medewerking van Muziekhandel Droog. De entree is altijd gratis. Wel wordt gevraagd om een vrije gift.

Om in de zomer het dorp in het zonnetje te zetten, zijn eerder dit jaar overal in het dorp zonnebloemen geplant. Verder is het veldje in het parochiebos omgetoverd tot een mooie pluktuin. Naast de diverse concerten bestaat elke woensdagmiddag gelegenheid om met een gids door Mariënheem te wandelen. Op 17 juli staat de wandeling onder leiding van gids Ben Groote Schaarsberg; op 24 juli van Harry Bloo en Ben Groote Schaarsberg; op 31 juli van Herman Baack; op 7 augustus van Johan Schrijver; op 14 augustus van de gidsen van de rolwandelclub (Diny Schrijver, Annie Achterhoek en Ine Huis in ’t Veld) en op 21 augustus van Ed Penninks.

Het startpunt is telkens aan de Nijverdalseweg 32 (achter de kerk). De wandelingen worden telkens afgesloten met een kopje koffie. Op 13 juli en 24 augustus zijn er bovendien creatieve activiteiten met bloemen. Hiervoor is opgave nodig.

Zie verder staging2.marienheemonline.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.