‘Winning uit kleine gasvelden zo snel mogelijk afbouwen’

ZWOLLE – De fracties van CDA, GroenLinks en de PvdA zijn van mening dat de gaswinning uit kleine gasvelden zo snel mogelijk moet worden afgebouwd. RTV Oost meldde eerder dat kleine gasvelden in de kop van Overijssel momenteel versneld worden leeggehaald. Dit gebeurt terwijl de minister juist heeft aangegeven ook de gaswinning in deze velden langzaam af te bouwen.

De fracties van CDA, GroenLinks en de PvdA zijn kritisch op de manier waarop het rijk de provincie van informatie voorziet. “De gaswinning is al een hoofdpijndossier, en nu komt het rijk zijn afspraken niet na. We sporen de provincie aan om zich stevig op te stellen richting de minister.”
De fracties willen onder andere weten of het bekend was dat er meer gas gewonnen wordt dan is afgesproken en welke risico’s dit met zich meebrengt. “De inwoners rond de winningslocaties in het noorden van Overijssel maken zich zorgen. We willen weten hoe de communicatie met hen wordt opgepakt. Dit kan al een deel van de onrust wegnemen. Belangrijker is, dat er door de minister is toegezegd dat de gaswinning wordt afgebouwd de komende jaren, óók die uit de kleine velden in Overijssel. We horen graag op korte termijn van GS welke mogelijkheden zij heeft om het afbouwen van de gaswinning zo snel mogelijk in gang te zetten”, aldus woordvoerders Wim Duitman (CDA), Robert Jansen (GroenLinks) en Hans Nooter (PvdA)
Het OM is al maanden bezig met een strafrechtelijk onderzoek naar de versnelde gaswinning in Overijssel. Dit onderzoek wordt uitgevoerd, omdat er tot drie maal zoveel wordt gewonnen als dat er in het winningsplan stond. De fracties willen weten of dit bij de provincie bekend was en wat dit betekent voor de toekomst van gaswinning in Overijssel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.