Home / Sallandcentraal / Wijhese Harmonie schenkt bladmuziek aan museum

Wijhese Harmonie schenkt bladmuziek aan museum

WIJHE – Een delegatie van de Wijhese Harmonie heeft vorige week dinsdag een zestal composities van Mathieu Kessels overhandigd aan het Muziekinstrumentenmakersmuseum Kessels in Tilburg.

Kessels was van 1886 tot 1995 een bloeiende fabriek van muziekinstrumenten met internationale faam. De fabriek produceerde meer dan een half miljoen instrumenten. Ook de Wijhese Harmonie was een afnemer. Mathieu Kessels, de oprichter van het bedrijf, was een innovatieve fabrikant met een groot hart voor de sociale aspecten van zijn medewerkers. Daarnaast was hij componist, arrangeur, uitgever, schrijver, drukker en stimulator van het gehele Nederlandse muziekleven.

De Wijhese Harmonie kocht ook bladmuziek van Mathieu Kessels. Bij het opschonen van het muziekarchief kwamen recentelijk maar liefst zes van zijn werken tevoorschijn; allen meer dan honderd jaar oud. Besloten werd om deze composities te schenken aan het Kessels museum. Gerrit Hulleman (erelid van de Wijhese Harmonie), mocht de stukken aanbieden aan Hans van Muijsenberg van het museum.

Lees ook

Alleen materiële schade bij botsing op Almelosestraat

RAALTE – Vanmiddag zijn twee auto’s op elkaar gebotst op de Almelosestraat in Raalte. Een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.