Welsum klaar voor drie dagen feest: We – Welsum

WELSUM – In Amsterdam zijn de letters verplaatst, maar in Welsum hangen ze nog. En daar zijn ze trots op. Vooral op de betekenis: We – Welsum; ‘wij allemaal samen op drie dagen feest’.

De tent is besteld, goede bands zijn geregeld, het bier stroomt koel door de leidingen, alleen jij mist nog, dan is Welsum er helemaal klaar voor. ‘Blie daj d’r bint’ hoor je dan.

Op vrijdag 2 augustus start om 12.00 uur de Trekkertrek, inmiddels een vertrouwd spektakel op de eerste dag van de Karmse. Vanaf 20.30 is het feest in de tent met The Rousers en DJ Coen de Jong. De band komt uit Bathmen en speelde ook op de Zwarte Cross. The Rouser-coaster geeft flink gas, bereikt hoge snelheid en zorgt voor veel afwisseling.

Saturday saloon

De zaterdag begint met de Saturday saloon. Gezellig op het Karmse terras een drankje doen en daar omheen is voor iedereen genoeg te beleven. Aanspanningen met shetlandpony’s, snuffelmarkt en streekproducten, kinderspeelparadijs, kermisattracties én nog een verrassingsact.

Om 19.00 uur gaat het door met de Kermis Corso, een optocht met versierde wagens met zaden, dahlia’s of andere materialen, muziek, kinderoptocht en entertainment voor de hele familie. Publiek kan stemmen op de mooiste wagen tijdens de rondgang op het Karmse terrein.

Rond 20.00 uur openen LEAD & DJ Sander Uenk de zaterdagavond. De covers van LEAD worden 100% live gebracht, best opvallend in dit technologische tijdperk. Ze spelen rockcovers, popnummers, top40/top100, maar ook knuffelrock en moderne ballads. DJ Sander is een allround dj die van elk feest een knalfeest maakt. Of het hem nu om après ski gaat of heerlijke house, voor hem niks te gek.

Familiemiddag

Dan door met zondag 4 augustus, de familiemiddag biedt weer genoeg vertier voor de allerkleinste en alleroudste. Straattheater, ringsteekwedstijden, doelschieten en andere activiteiten om aan mee te doen. The Groovy Gents en DJ Coen de Jong zorgen voor lekkere zondag familie muziek. Met twee gitaren, contrabas en een beat worden covers uit de jaren 50, 60, 70, 80 en 90 op hun eigen swingende manier neergezet.

‘Crepes de la Bete’ heet de straattheatershow. Het is al weer even geleden dat het beroemde crêperestaurant van een vooraanstaande familie op zijn hoogtepunt was. Het is zwoegen en zweten om het restaurant in stand te houden. Kom kijken naar de spectaculaire voorstelling op het Karmse terrein met lucht acrobatiek, jongleren, humor en niet te vergeten crêpes.

Afsluitende feestavond

Op de laatste feestavond van deze driedaagse is het vanaf 20.00 uur de beurt aan The Reverend en DJ Sander. Deze allroundband is tevens een hechte vriendengroep die veel plezier beleeft aan muziek maken. En dat zie en voel je. Frontman Marcel ken je natuurlijk van de legendarische bands Hillstreet en de Amstel Liveband.

Het hele weekend is de toegang en parkeren nog steeds gratis. Zaterdag op zondagnacht om 1.30 uur is er gratis overtocht van het Olsterveer. Het hele programma en sfeerimpressies met foto’s en filmpjes staat op welsumsekarmse.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.