Weerbaarheidstraining voor kinderen en jongeren met autisme

(Advertorial)

ZWOLLE – Stichting Empower organiseert de weerbaarheidstraining Rots en Water voor kinderen en jongeren met een autisme spectrum stoornis (ASS). Deze trainingscyclus van twaalf trainingen vindt vanaf 25 september plaats in Zwolle. Tijdens de weerbaarheidstraining komen verschillende aspecten aan de orde zoals: sterk staan, ademkracht, lichaamstaal, lichaamshouding, grenzen ervaren, grenzen aangeven, intuïtie, mentale kracht en fysieke kracht.

Wanneer het nieuwe schooljaar weer begint, dragen verschillende groepsprocessen er toe bij, dat sommige kinderen buiten de boot dreigen te vallen en gepest worden. Rots en Water is een bekroond psychofysiek weerbaarheidsprogramma, waarin jongeren leren om op een goede manier voor zichzelf op te komen. Een in Nederland ontwikkeld programma, inmiddels wereldwijd met succes onderwezen. ‘Rots’ staat voor je eigen weg gaan, voor jezelf opkomen en jezelf beschermen; ‘water’ voor in verbinding staan met je omgeving, vriendschap en communicatie.

Deze training is zeer geschikt voor jongeren, die onder andere gepest worden en wat weerbaarder moeten worden, maar ook voor jongeren die (te) snel tot actie overgaan. Een combinatie van beide soort leerlingen in één groep is zeer waardevol. Hoewel de training oorspronkelijk voor jongens is ontwikkeld, is de ervaring dat ook meisjes er veel profijt bij hebben. Met name in het vergroten van weerbaarheid en incasseringsvermogen. Uit ervaring is gebleken, dat dit met name voor jongeren met een autisme-spectrumstoornis een zeer geschikte training is.

Empower

De letterlijke betekenis van het woord Empowerment is “iemand tot iets in staat stellen”. Stichting Empower heeft als doel om het perspectief en de kwaliteit van leven van mensen met een autisme-spectrumstoornis en de mensen in hun omgeving te vergroten. Daarbij worden onder andere sporten, bewegen en een gezonde levensstijl gebruikt als begeleidingsmiddelen. De ondersteuning van Stichting Empower is gevarieerd en wordt op maat aangeboden. Zo is het mogelijk om enkele uren zorg of begeleiding thuis te krijgen, biedt de stichting logeer- en intensieve 24-uursopvang én begeleidt ze woonlocaties voor onder andere studenten.

Doelstellingen

Doelstellingen van de training zijn: bewustwording van eigen emoties en energie en het uiten en kanaliseren ervan; omgaan met spanning en spannende situaties; eigen grenzen leren aanvoelen en aangeven én inzicht verwerven in andermans grenzen; het vergroten van de concentratieboog én het fysiek en mentaal incasseringsvermogen en sturing van het eigen gedrag met de begrippen rots en water. Het hoogtepunt voor veel kinderen is het doorslaan van het houten plankje tijdens de laatste les.

Vanaf woensdag 25 september 16.00 uur start de eerste training van een cyclus van twaalf. De weerbaarheidstraining vindt plaats bij Stichting Empower in Zwolle. De training staat onder begeleiding van pedagogische en didactisch geschoolde trainers aangevuld met psychomotorisch therapeuten. Aanmelding via info@stichtingempower.nl. Voor meer informatie neem contact op met Wilco Voulon van Stichting Empower, tel. 038-3030128 of zie staging2.stichtingempower.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.