Oud-Hollandse Markten in Lemele

LEMELE – PB Lemele presenteert van 24 juli tot en met 14 augustus elke woensdag weer een oud-Hollandse Markt in Lemele. Het bestuur is druk bezig geweest om diverse ambachtslieden, kunstenaars en handelaren naar Lemele te krijgen om hun waren aan te bieden.

Ook dit jaar is dat weer aardig gelukt. Vele deelnemers van vorig jaar komen terug, maar er zijn ook toevoegingen aan het programma. “Dit jaar hebben we bijvoorbeeld een keur van oude auto’s op elke markt”, vertelt de organisatie. “Normaal staan ze weggestopt in garages en worden ze gekoesterd; nu komen ze in het daglicht op de markt in Lemele! Ook hebben we een glas-in-lood vliegtuig op ware grootte.”
Daarnaast komen de bezoekers ook een klompenmaker, de houtsnijclub en midwinterhoornblazers tegen. Verder zijn er oude ambachten (onder andere wolknopen en manden vlechten) en is er Staphorster Stipwerk te zien. Tevens is er een uitgebreid aanbod van lokaal geproduceerd voedsel zoals bier, kaas, stroopwafels en brood en zijn er (zelfgemaakte) artikelen als poppen, kaarten, edelstenen en vogelhuisjes te koop. Ook aan vermaak is gedacht; elke markt wordt begeleid door twee muziekgroepen en/of dansgroepen. Zoals bijvoorbeeld De Bargzangers, Stuwzangers, Line Dancers, Koor zonder naam en een folkloristische dansgroep.
Magic John vermaakt de jeugd ondertussen met zijn magische talenten en ballonnen. Bovendien is er elke markt een speurtocht en een kraam voor kindervermaak. De markten duren telkens van 18.30 tot 21.30 uur. Er is ook weer ruimte ingericht voor een kofferbakverkoop. Ook een standplek? Mail dan naar penningmeester@pblemele.nl.
De organisatie is in handen van een speciaal comité dat opereert onder de vlag van PB Lemele. Volgend jaar gaat de organisatie verder als aparte stichting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.