Weer kilometers boeken in Deventer

DEVENTER – Op zondag 4 augustus 2019 vindt in Deventer de 31e editie plaats van de Deventer Boekenmarkt. In totaal staan er meer dan 850 kramen gevuld met vele duizenden boeken langs de IJsselkade en in de binnenstad: ruim 6 kilometer markt met deelname van gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit heel Neder­land.

De Deventer Boekenmarkt, de grootste van Europa, wordt jaarlijks bezocht door naar schatting ruim 125.000 personen. Het aanbod varieert van kinderboeken tot poëzie, van literatuur tot strips, van kunst tot topografie. De markt wordt gecombineerd met een omvangrijk randprogramma met muziek, optredens, exposities en culturele activiteiten. Tevens zijn de winkels geopend vanwege koopzondag.

De avond voorafgaand aan de Boekenmarkt, op zaterdag 3 augustus, vindt poëziefestival Het Tuinfeest plaats. Vanaf 16.00 uur dragen ruim dertig dichters uit Nederland en België voor uit eigen werk in het intieme decor van de middeleeuwse kloostertuinen rondom Theater Bouwkunde. Op het programma staan voordrachten van onder meer Tom Lanoye, Radna Fabias, Dimitri Verhulst en Ellen Deckwitz. Zie verder: staging2.hettuinfeest.nl.

Boekje

Om bezoekers wegwijs te maken is het Deventer Boekenmarktboekje 2019 verschenen. Hierin is een overzicht te vinden van alle deelnemers, plattegronden en specialisaties. Het boekje is voor 2 euro verkrijgbaar bij onder andere VVV Deventer, Brink 89 (Penninckshuis), de informatiekramen op de Boekenmarkt of tot en met 30 juli te bestellen via de webwinkel van VVV Deventer (staging2.deventer.info).

Deventer is goed bereikbaar met de trein en bus. Vanaf het station Deventer is het drie minuten lopen naar de Boekenmarkt. Komende vanaf de A1 is er vlak na de afslag Deventer een extra parkeerterrein met pendelbussen naar het centrum/Boekenmarkt (halte Pikeursbaan). De pendelbussen rijden van 7.30-18.00 uur. De parkeerkosten bedragen 10 euro per auto. Gratis fietsenstallingen: NS-station (fietskelder), Op de Keizer en het Lamme van Dieseplein (beiden bewaakt, open van 8.00-18.00 uur).

De markt begint officieel om 9.30 uur, maar al om 7.00 uur worden de eerste bezoekers verwacht. De entree is gratis. Het evenement duurt tot 17.30 uur. De organisatie is in handen van het Evenementenbureau van VVV Deventer.

Zie verder staging2.deventerboekenmarkt.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.