WAK Raalte in teken van Bram de Krosse

RAALTE – De Week van de Amateurkunst (WAK) in Raalte staat dit jaar in het teken van de eerder dit jaar overleden Raalter kunstenaar Bram de Krosse. Taveerne Tivoli vormt net als vorig jaar het epicentrum van het programma vol exposities, culturele activiteiten en muziek. De WAK Raalte vindt dit jaar plaats van woensdag 18 tot en met zondag 22 september. Bram de Krosse (1985 – 2019) was een multimedia kunstenaar uit Raalte. Op zijn drieëntwintigste werd er voor het eerst een hersentumor bij hem geconstateerd. Hij maakte daarna schilderijen, objecten, interactieve installaties, 3D-creaties en spellen om zijn gevoelens te uiten. De Krosse won met dit werk twee maal het Kunstcongres van het UWV. Daarnaast bracht hij ‘Het bizarre avontuur van Henkie Fluit’ uit; een boek samengesteld met werk van zestien kunstenaars over het leven van de fictieve nietsnut Henkie. Bram was eigenwijs en ruimdenkend. Die eigenschappen worden doorgevoerd in de komende editie van WAK Raalte. Meer informatie over het programma volgt later. Zelf deelnemen of vragen? Neem contact op met Ronald Jonkman, mob. 06 42712765 of stuur een mail naar: info@wakraalte.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.