Dorpsquiz Raalte: al 41 inschrijvingen

RAALTE – Een eigen dorpsquiz voor Raalte: op zaterdag 28 december gaat het gebeuren. Dat lijkt nog heel veel weg, maar toch zijn de voorbereidingen al in volle gang.

Initiatiefnemers Sjaak Legebeke, Rosa van Oldeniel, Paul Maas, Esther Schulten, Pieter Nijland en Nardy Nijland hebben zich inmiddels ingeschreven als stichting. De teller staat nu al op 41 inschrijvingen.

De quiz is bedoeld voor alle inwoners van Raalte en omstreken, van jong tot oud. De organisatie hoopt dat buren, vrienden, collega’s, maar ook diverse generaties met elkaar samenwerken in een team. Teams die uit meerdere generaties bestaan, verdienen bonuspunten.

Het concept is simpel: elk team krijgt op zaterdagavond 28 december om 19.00 uur een boek vol vragen die qua onderwerp variëren van de Raalter dorpsgeschiedenis tot de actualiteit, van muziek tot breinbrekers. En dan zijn er nog doe-opdrachten en vragen op speciale locaties. Ook deelnemers die niet uit Raalte komen, kunnen dus een waardevolle inbreng hebben.

Het team bepaalt zelf waar het speelt. Bij iemand thuis, in een clubhuis of in het café; als het maar in Raalte is. Want voor sommige opdrachten moeten deelnemers ook de deur uit. Om 23.30 uur volgt het eindsignaal. Dan moeten de teams hun quizboek weer ingeleverd hebben, waarna een juryberaad volgt. De winnaar wordt op zaterdagavond 18 januari 2020, tijdens een feestelijke avond in De Leeren Lampe, bekend gemaakt. Het feest daar begint om 20.00 uur.

De teams strijden om de eeuwige roem en voor een geldbedrag dat ze aan een zelfgekozen goed doel, vereniging of stichting binnen de gemeente Raalte mogen schenken. Dit goede doel dient elk team vooraf bij inschrijving aan de Stichting Dorpsquiz Raalte kenbaar te maken (en moet ingeschreven zijn bij de KvK of te zijn opgericht bij notariële akte). Het inschrijfgeld bedraagt 25 euro (per team) en komt volledig ten goede aan de lokale goede doelen. Teams kunnen zich inschrijven met het inschrijfformulier op de website.

Bij aanmelding wordt gevraagd om een (ludieke) teamnaam en de organisatie adviseert om een team te laten bestaan uit 8 tot 15 personen met een minimumleeftijd van 14 jaar. Er kunnen maximaal 100 teams meedoen. Voor verenigingen die leden willen werven om mee te doen, heeft de organisatie van de Dorpsquiz promoposters klaarliggen. Zie verder staging2.dorpsquizraalte.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.