Varkensboer uit Haarle aan de slag als plaagdierbestrijder

(Advertorial)

Fons Ruiter bindt strijd aan met o.a. wespen, mieren, zilvervisjes, ratten, muizen en houtworm

HAARLE – Varkensboer Fons Ruiter uit Haarle is gestart met een eigen ongediertebestrijdingsbedrijf: ‘De Plaagdierbestrijder’. Hij richt zich onder andere op de bestrijding van wespen, mieren, zilvervisjes ratten, muizen, houtworm en (andere) insecten. Zijn achtergrond als agrariër, natuurmens en jager komt hem dan ook goed van pas. “Het is heel belangrijk dat je weet hoe een dier of insect leeft om te begrijpen waarom het voor problemen zorgt”, stelt Fons. “Pas als je dat weet, kun met een goede oplossing komen.”

Na 38 jaar gewerkt te hebben als zelfstandige agrariër is Fons van plan om volgend jaar te stoppen met zijn varkensbedrijf (voorheen 320 zeugen). Zijn bestaande schuren wil hij verhuren voor andere doeleinden zoals een caravanstalling en/of bedrijfsruimte.
Zijn verhaal is exemplarisch voor veel boeren. “Door de strengere milieueisen voor fosfaat en uitstoot van ammoniak wordt de kostprijs per zeug aanzienlijk verhoogd”, vertelt Fons. “Het advies wat de boeren krijgen, is om op te schalen naar grotere eenheden. Dat zag ik niet zitten en dan kom je op een keerpunt. Een opvolger hebben we ook niet en dus heb ik het besluit genomen om met de zeugentak te stoppen en een nieuwe uitdaging te zoeken.”

Opleiding

De afgelopen drie jaar heeft Fons zich al kleinschalig bezig gehouden met ongediertebestrijding. Hiervoor heeft hij de opleiding dierplagen gevolgd. Het is een brede opleiding over dieren, insecten, hout-aantastende schimmels, boktor en houtworm. “Het is leuk om op je 55-ste opnieuw in de schoolbanken te zitten. De regels zijn de laatste jaren erg aangescherpt en ik heb geleerd om volgens IPM te werken. Het begint allemaal met een goed plan van aanpak. Dat betekent dat er meer nadruk ligt op het voorkomen van ongedierte en bestrijding met klemmen en vangkooien. Pas als de plaagdruk te hoog is, zet ik doelgericht een bestrijdingsmiddel in. Hierbij is het belangrijk dat je de juiste middelen en de juiste dosering gebruikt. Deze middelen zijn door de overheid uit de schappen gehaald en zijn alleen verkrijgbaar voor opgeleide en vakkundige ongediertebestrijders. Ik hoop de problemen, die de mensen ervaren met ongedierte, weg te halen. Mijn slogan luidt dan ook niet voor niets: De Plaagdierenbestrijder stopt uw ongedierte’.”

Fons Ruiter
Wittebroeksweg 7
7448PS Haarle
staging2.de-plaagdierbestrijder.nl
info@de-plaagdierbestrijder.nl

3 REACTIES

 1. Waarom.
  Zet #Sallandcentraal nooit een werkende link op hun pagina.
  Ingestuurde stukken bevatten de link wel en soms na veel vraag passen ze dit niet aan.

  Veel mensen willen op de link klikken en dan op een pagina komen.
  Niet alle mensen zijn zo makkelijk met een pc om de link te kopieren en dan te openen in nieuw venster.
  Zeker niet als ze op hun mobiel kijken.

  Marketing en sponsors-technisch is dit extreem slecht.
  Anders was ik zelf ook al adverteerder geworden bij #sallandcentraal.

  Het lijkt wel als de media tegenwoordig steeds slechter met socialmedia omgaan.

  #Fons verdiend wel meer aandacht om minimaal de link goed te plaatsen. Denk aan economisch belang van de regio

 2. Compliment.
  Mag ik tip geven, dit vaker te doen.

  Zal indirect ook voor jullie ook meer opleveren en mensen zullen sneller dingen plaatsen.

  SUCCES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.