Vanaf maandag ernstige hinder N35 tussen Raalte en Wierden

RAALTE – Van maandag 15 juli 06.00 uur tot maandag 5 augustus 06.00 uur voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit op de N35 tussen Raalte en Wierden. In deze periode is steeds een deel van de N35 tussen Raalte en Wierden afgesloten voor het verkeer in beide richtingen. Het verkeer moet rekening houden met ernstige verkeershinder en verminderde bereikbaarheid van de regio’s Twente en Salland.

De regionale omleidingsroutes hebben een beperkte capaciteit, waardoor er grote kans is op vertraging. De extra reistijd kan oplopen tot dertig minuten. De omleidings- en adviesroutes zijn aangegeven op borden boven en naast de weg. Rijkswaterstaat zet extra weginspecteurs in om eventuele incidenten snel te kunnen afhandelen. Rijkswaterstaat adviseert om vooraf goed te overwegen of de reis met de auto noodzakelijk is en voor zover mogelijk het openbaar vervoer of de fiets te gebruiken.
De werkzaamheden vinden plaats in drie fases, waarbij telkens andere delen van de N35 zijn afgesloten. Van maandag 15 juli 06.00 uur tot maandag 5 augustus 06.00 uur gaat het om het deel vanaf de parallelweg na de spoorwegovergang bij Mariënheem tot de Grotestraat in Nijverdal. Van maandag 22 juli 06.00 uur tot vrijdag 2 augustus 06.00 uur om het deel vanaf de parallelweg na de spoorwegovergang bij Mariënheem tot en met de Salland-Twentetunnel in Nijverdal. Van maandag 22 juli 06.00 uur tot woensdag 24 juli 22.00 uur is de N35 afgesloten vanaf de parallelweg na de spoorwegovergang bij Mariënheem tot en met de kruising met de N350 bij Wierden. Het daadwerkelijke wegvak van het regulier onderhoud ligt echter tussen Nijverdal en Wierden in. De noord-zuid verbinding, de N347, vanaf en door Nijverdal, Hellendoorn en Rijssen blijft gedurende die drie dagen dus beschikbaar.

Hitteproeven

Rijkswaterstaat vervangt het asfalt op de route door geluiddempend asfalt en plaatst onder andere reflectorschildjes en paaltjes in de berm om de rijbaanscheiding duidelijker te maken. In de Salland-Twentetunnel worden hitteproeven uitgevoerd. Aanleiding hiervoor is onderzoek in opdracht van Rijkswaterstaat van medio 2017. Uit dit onderzoek bleek dat bij een viertal Rijkstunnels, waaronder ook de Salland-Twentetunnel, in geval van een extreem grote brand (van een omvang die zich in Nederland nog nooit heeft voorgedaan), er sprake kan zijn van een verminderde brandwerendheid van beton. De tunnels zijn volgens Rijkswaterstaat overigens veilig te gebruiken voor weggebruikers. Dat is vastgesteld op basis van analyses, advies van onafhankelijke deskundigen en overleg met betrokken hulpdiensten. Naast veiligheid, hebben eisen die aan tunnels worden gesteld echter ook betrekking op de economische waarde. Voor de bereikbaarheid in de regio is het van belang dat een tunnel na een grote brand te herstellen is en binnen afzienbare termijn weer beschikbaar is voor het verkeer. Door de verminderde brandwerendheid is dit voor deze vier tunnels nu onvoldoende het geval. Met de uitkomsten van de hitteproeven die nu worden gedaan, wordt een plan gemaakt om de tunnel hier weer aan te laten voldoen. Dit gebeurt door het aanbrengen van hittewerende platen op het beton. De hitteproeven moeten bijvoorbeeld aantonen hoe dik de platen moeten zijn.

Meer info

Kijk voor meer informatie op staging2.rijkswaterstaat.nl/grootonderhoudoostnl of bel met de (gratis) landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002 (zeven dagen per week bereikbaar: maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 20.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.30 uur). Raadpleeg de actuele verkeersinformatie via de app Rijkswaterstaat Actueel of volg het twitteraccount van @RWSverkeersinfo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.