Succesvolle voetbalweek in Wijhe

WIJHE – Ruim 130 enthousiaste spelers uit Salland hebben afgelopen week deelgenomen aan de elfde editie van De Voetbal Academie 3-daagse op de velden van Wijhe’92.

Van maandag tot en met woensdag was het de beurt aan de jongste jeugd. Ruim 70 deelnemers gingen drie dagen helemaal los in allerlei voetbalspelletjes. Van donderdag tot en met zaterdag was het de beurt aan de oudere jeugd. Deze 60 jongeren kwamen vroeg hun bed uit om bezig te zijn met hun passie voetbal.

De Voetbal Academie organiseert al elf jaar voetbaldagen in de eerste week van de zomervakantie. Oprichter Daan Koerhuis is trots op zijn trainers: “Alle trainers doen er alles aan om van deze drie dagen een onvergetelijk evenement te maken, dat waardeer ik heel erg. Voor de kinderen is het drie dagen lang voetbal, voetbal en nog eens voetbal. Voor de begeleiding is dat zes dagen het geval en dat is gaaf, soms zwaar maar vooral een hele mooie rol”, aldus Koerhuis.

De voetbaldagen staan in het teken van allemaal verschillende voetbalonderdelen. Er wordt intensief getraind, er worden veel wedstrijdjes gespeeld en er zijn ook ludieke spelletjes waar punten mee te verdienen zijn. De deelnemers die uit heel Salland komen hebben één ding gemeen, hun passie voor voetbal.

Dit jaar waren het Italië van trainer Joep de Vos/Ricardo Heerink en Nederland van trainer Wout Koerhuis die de finale wisten te winnen. Deze spelers gingen met een gouden medaille naar huis. Alle spelers kregen een aandenken aan deze drie mooie dagen en een teamfoto.

Foto: Ineke van Wijhe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.