Sporen van de IJssel door water en zand

DEN NUL – Op zondag 11 augustus start er een fietstocht vanaf het Infocentrum Den Nul. Tijdens deze fietstocht leren deelnemers kijken door de bril van het verleden naar het heden. Ons huidige landschap is immers getekend door de sporen uit het verleden. Dijken liggen niet zomaar op een bepaalde locatie, kolken ook niet en hoe komen boerderijen aan hun naam? Hoe komt het dat er op die bepaalde locatie een landgoed ligt? De Staatsbosbeheer IJsselnatuurgids begeleidt deelnemers door de omgeving rondom het Infocentrum IJssel Den Nul.

Afstand van de fietstocht bedraagt ongeveer 20 km. Op markante plekken wordt afgestapt. De drie uur durende activiteit start om 10.00 uur en duurt tot 13.00 uur. Aanmelden kan bij Infocentrum IJssel Den Nul, evenementen@infocentrumijssel.nl of via: 0570-745040. De kosten zijn : 5 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen tot en met 12 jaar.

Bijna elke maand organiseert Staatsbosbeheer een wandeling onder leiding van een Staatsbosbeheer IJsselnatuurgids. Kijk op staging2.staatsbosbeheer.nl voor activiteiten in uw regio. Kijk voor alle activiteiten van het infocentrum IJssel Den Nul op staging2.infocentrumijssel.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.