Snoekduiken vanaf de schans van de Treffers

HEETEN – Jongerenvereniging De Treffers houdt elk jaar een speciale activiteit bij het Overijssels Kanaal in Heeten. Daarbij laten de jongens en meiden uit Heeten zich flink inspireren door het tv-programma’ Te Land, ter Zee en in de Lucht’. Vorige week kon iedereen meedoen aan ‘Glij ‘m erin’. Dat betekende op de buik van een enorme schans af en vervolgens een snoekduik richting de bel die boven het water hing. Enkele honderden belangstellenden keken toe.

“Het was drukker dan verwacht”, vertelt Calvin Klein Overmeen namens De Treffers. “Het weer was niet helemaal ideaal. Vorig jaar was het 35 graden en stond het bomvol. Dit jaar niet, maar we zijn zeer zeker tevreden. Ook qua deelname. We moesten in het begin zelf van de schans af om iedereen warm te maken om mee te doen, maar daarna liep het lekker door.”

Chiel van Dartel wist de snelste tijd neer te zetten. Niels Wichers Schreur won de creativiteits- en de pechprijs. Dit vanwege zijn zelfgemaakte pak dat door de aanwezige duikers werd afgekeurd en een mislukte duik.

Foto: Arnold Roolvink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.