Sfeer en gezelligheid op Galoppade Heeten

.

HEETEN – Op vrijdag 26 juli, zaterdag 27 juli en zaterdag 3 augustus presenteert de Galoppade Heeten, de hippische kampioenschappen van Overijssel. Er wordt dan gestreden om de titels in diverse klassen en disciplines als; springen, dressuur, verenigingskampioenschap en vier- en zestallen, zowel voor paarden als pony’s.

“We zetten in op gezelligheid met een sfeervol strodorp midden op het terrein omringd door paardensport”, aldus Hans van Tartwijk, voorzitter van de landelijke rijvereniging Heeten. Samen met ponyclub Heeten hebben zij de organisatie in handen van Landgoed Groot Zwaaftink aan de Heetenseweg dat garant staat voor een prachtig decor. “Het strodorp is ingebouwd tussen de drie springringen en daar kan gezellig gegeten en gedronken worden. Er komen ook een paar stands van lokale ondernemers. Daarbij hebben we professionele omroepers geregeld die de sfeer compleet maken. Alle randvoorwaarden moeten perfect zijn zodat deelnemers optimaal kunnen presteren en het publiek kan genieten.”

De allerkleinste paardensporters openen de strijd op vrijdagochtend 26 juli in de Bixie. Met hun kleine pony’s laten ze op speelse wijze zien wat ze samen al kunnen, zowel in de dressuur als het springen. Ook de hoogste dressuurklassen voor de paarden in de basissport (Z2 en ZZ-licht) wordt op deze ochtend verreden en de beste combinaties rijden dan hun Kür op Muziek in de middag. Dan is ook de teamdressuur (viertallen) Kür op Muziek.

Op zaterdag zijn de finales van de overige dressuurklassen, het springen voor paarden in alle klassen en de verenigingsonderdelen. De zaterdag erop (3 augustus) is de Galoppade voor de ponyruiters waarbij alle kampioenschappen op één dag worden verreden.

Voor actuele dagindelingen en startlijsten zie: staging2.knhsregiooverijssel.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.